L’incendi de Benasau ha evolucionat favorablement durant la nit

S'apunta a una espurna d'una radial com a possible origen de les flames, les quals han calcinat ja, de manera aproximada, 327 hectàrees

L'incendi de Benasau ha evolucionat favorablement durant la nit
Efectius de bombers en l’incendi de Benasau. | CONSORCI PROVINCIAL BOMBERS ALACANT

Després de la declaració d’un incendi forestal ahir a Benasau, nombrosos efectius continuen treballant per a extingir-ho, encara que no hi ha previsió de donar-ho per estabilitzat durant el matí de hui.

L’evolució aquesta nit ha sigut favorable, degut en part gràcies a les condicions meteorològiques, encara que es preveu que això canvie a mesura que avance el dia i la vesprada.

Des d’Emergències de la Comunitat Valenciana s’ha informat que hi ha programada una reunió, a les 11’15 hores, del Centre de Coordinació Operatiu Integrat (CECOPI) del Lloc de Comandament Avançat per a analitzar la situació, amb la presència de la consellera de Justícia i Interior, Salomé Pradas.

Anit la Generalitat va declarar la Situació 2 del Pla Especial Enfront del Risc d’Incendis Forestals (PEIF), per la qual cosa es va sol·licitar la intervenció de la Unitat Militar d’Emergències (UME), els efectius de la qual han estat fent treballs d’atac directe amb autobomba sobre el flanc esquerre –està dividit en dos– i labors de ‘perimetración’ en la cua de l’incendi. L’UME té instal·lat el seu centre de coordinació a Alcoi, concretament en l’IES Pare Vitòria, i va arribar ahir de matinada a la nostra ciutat.

També anit es va posar a la disposició dels afectats un alberg a Benifallim que es va sumar al ja habilitat a Cocentaina. Cal recordar que el municipi de Penàguila va ser desallotjat, a Benilloba el foc ha entrat lleument i ha passat pel foc del barranc de Benasau.

Segons estava previst, a les 7’30 hores d’aquest matí han començat a sumar-se, de manera escalonada, mitjans aeris, un total de set durant tot el matí. A ells cal afegir més d’un centenar d’efectius terrestres, tant del Consorci de la Diputació d’Alacant, com dels Bombers Forestals de la Generalitat.

D’altra banda, assenyalar que per a hui hi ha risc extrem d’incendis forestals en pràcticament tota la Comunitat Valenciana.

ACTUALITZACIÓ 12 HORES:
La superfície afectada és d’aproximadament 327 hectàrees i el perímetre és de 15 quilòmetres i s’apunta a l’espurna d’una radial com a possible origen de les flames –recordar que es va originar en una zona pròxima a la depuradora–, que, segons Emergències Comunitat Valenciana, ja han afectat els municipis de Benasau, Penàguila i Alcoleja, havent desallotjat aquests dos últims.
Quant a efectius, estan treballant uns 200 i hi ha previsió de 13 aeris durant tot aquest matí de la Generalitat, la Diputació d’Alacant, Miteco i de la UME: “les previsions és que els aeris puguen realitzar el màxim nombre de descàrregues durant el matí, però al migdia s’espera un canvi que pot desfavorir la seua evolució durant la vesprada”.Des de la Generalitat s’ha decretat el nivell 3 davant la previsió de ponent i altes temperatures.

ACTUALITZACIÓ 18’40 HORES:
Des d’Emergències Comunitat Valenciana s’ha informat les 18’40 hores de hui dimecres 31 de juliol, que segueixen desallotjades 150 persones i que les vies tallades són CV781 Alcoleja a Penàguila i la CV785 de Benifallim a Penàguila.
Quant a efectius i dotacions, estan treballant cinc unitats terrestres i una ‘helitransportada’ dels Bombers Forestals, cinc autobombes, set dotacions del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant, així com tres mitjans aeris i un de la UME.

El nivell de preemergència per risc d’incendis forestals per a demà, 1 d’agost, és extrem en el nord de la província d’Alacant.

Send this to a friend