Declarat un incendi forestal a Benasau

S'ha originat en una zona pròxima a la depuradora de la localitat

Declarat un incendi forestal a Benasau
Imatge de l’incendi declarat a Benasau. | FACEBOOK ACIF ALCOI

En el dia de hui s’ha declarat un incendi a Benasau, concretament en una zona pròxima a la depuradora.

El Centre de Coordinació d’Emergències ha rebut un avís d’incendi de vegetació al voltant de les 15’30 hores, que passats tres quarts d’hora s’ha reclassificat com a incendi forestal.

Efectius del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant i Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana estan actualment treballant per a sufocar les flames.

Segons l’actualització realitzada a les 16’55 hores des d’Emergències 112 CV, estan mobilitzats cinc unitats terrestres i dues ‘helitransportadas’ dels bombers forestals, quatre autobombes, set dotacions del Consorci Provincial –del parc de Cocentaina i de Benidorm–, huit mitjans aeris i el de coordinació d’Emergències CV i dos amfibis del Ministeri per a la Transició Ecològica. Des d’Alcoi també han eixit dues dotacions completes de l’Agrupació Contra Incendis Forestals (ACIF) d’Alcoi.

Des del Consorci de Bombers s’indica que es tracta d’un “incendi forestal que avança molt ràpidament per la vegetació de la zona i l’estat molt sec d’aquesta”.

Cal recordar que des d’Emergències hui s’ha decretat l’alerta nivell taronja en el nord de la província d’Alacant per temperatures extremes i la conselleria de Sanitat també ha activat l’alerta per calor alta i extrema en la gran majoria de municipis de tota la Comunitat Valenciana. Precisament Benasau es troba en risc alt des de Sanitat.

18 hores: La Guàrdia Civil ha informat el Lloc de Comandament Avançat que procedeix a desallotjar de manera preventiva el municipi de Penàguila.

*Notícia subjecta a pròximes actualitzacions.

Send this to a friend