Activen les mesures per l’avís d’altes temperatures

Les piscines i el transport urbà són gratuïts mentre dure l'alerta

Activen les mesures per l'avís d'altes temperatures
Imatge d’arxiu d’una onada de calor.

La Generalitat Valenciana ha decretat hui l’alerta roja per altes temperatures a Alcoi, i per tant s’han activat les mesures anunciades al juny per l’edil de Salut Pública, Carles Sansalvador, per a fer front a aquestes situacions. Tal com indica el regidor, amb elles es pretén “pal·liar els efectes negatius que les temperatures extremes infligeixen en la població, especialment en els grups de risc, com són la gent gran, els bebés lactants o xiquetes i xiquets menors de 4 anys, dones gestants o persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries”.

Concretament, Sansalvador explica que l’entrada a les piscines municipals serà lliure fins a completar l’aforament durant el període d’alerta. D’igual manera, el transport urbà també serà gratuït, facilitant així el desplaçament a totes aquelles persones que necessiten desplaçar-se per motius laborals o personals.

A més, totes les biblioteques i museus municipals tindran horari d’estiu que arriba fins a les hores centrals del dia. Altres edificis municipals (Àgora i Centre Cervantes Jove) s’han adaptat com a refugis climàtics i també romandran oberts i disponibles mentre dure l’alerta.

Tal com recorda Sansalvador, “a més d’aquestes mesures, que hem pres gràcies al treball coordinat de moltes regidories, cal recordar a la població que durant aquestes alertes han de seguir les indicacions i recomanacions que facilita l’Ajuntament des del departament de Salut Pública”. Entre elles estan fer exercici en les hores menys caloroses, evitar l’exposició directa al sol entre les 12 i les 17 hores, utilitzar cremes protectores adequades, no deixar a ningú a l’interior del cotxe, menjar ensalades, fruites i verdures, beure aigua abundantment si no tens cap contraindicació mèdica, buscar l’ombra i mantindre l’habitatge fresc i ventilat.

Send this to a friend