Inversió de 75.633 euros per a legalitzar el Teatre Calderón

Des de la seua reforma en 2007 no compta amb llicència d'obertura al no complir la normativa vigent

Inversión de 75.633 euros para legalizar el Teatre Calderón
Exterior del Teatre Calderón. | MAURO CENTENO

El Teatre Calderón està més prop de complir la normativa vigent després que l’última Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi haja adjudicat les obres corresponents per a això, amb una inversió de 75.633 euros.

L’edil de Cultura, Elisa Guillem, ja ha avançat que “les obres no afectaran el funcionament normal del teatre, ja que no impactaran en les zones de concurrència general i es duran a terme en dies en què l’activitat del teatre és mínima”, és a dir, previsiblement, entre setmana. Així mateix, la regidora ha explicat que la quantia econòmica és una partida d’inversió provinent de la regidoria d’Indústria.

El començament de les obres no té data exacta, encara que és possible que es produïsca una vegada que finalitze l’estiu. Una vegada iniciades, el període d’execució és de quatre mesos.

ACTUACIONS DETALLADES
Les obres que permetran legalitzar aquesta instal·lació consistiran detalladament en el canvi de portes resistents al foc, la instal·lació de comportes de tallafocs en els conductes de climatització i ventilació, el segellament de canonades i safates elèctriques, l’eliminació de reixetes de ventilació obsoletes, treballs tècnics en els banys de la primera planta i la instal·lació d’un sistema de detecció d’incendis en la caixa escènica.

Cal recordar que fa 14 anys, en 2007, es va reinaugurar el Teatre Calderón després de la reforma realitzada, la qual no va estar, ni està exempta de polèmica, ja que és un assumpte judicialitzat, i és que aquest projecte del Partit Popular va començar amb un pressupost de 1’5 milions i va acabar costant prop de 14.

Des d’eixe moment no es compta amb llicència d’obertura.

Elisa Guillem argumenta que “amb aquestes millores l’Ajuntament d’Alcoi reafirma el seu compromís amb la seguretat i el manteniment adequat de les seues instal·lacions públiques, assegurant que el Teatre Calderón continua sent un espai segur i funcional”.

Send this to a friend