La passarel·la de Cervantes ja està operativa oficialment

El projecte ha patit diversos imprevistos al llarg dels anys, incloses les pluges de juny

La passarel·la de Cervantes ja està operativa oficialment
La passarel·la de Cervantes, ahir.

La passarel·la per als vianants que passa per davall del conegut com a pont de Cervantes ja està operativa de manera oficial. Així ho va comunicar ahir l’Ajuntament d’Alcoi, després que les fortes pluges del passat mes de juny es traduïren en un nou imprevist per a aquest projecte, que ha patit diversos al llarg d’aquests anys –la paralització de les obres per a fer un modificat del projecte degut a les mesures d’una de les pilastres–, i que ha suposat que els treballs s’hagen prolongat en el temps, fins que finalment aquesta infraestructura ja pot ser utilitzada oficialment.
Indicar que, després de les citades pluges, es va produir un despreniment de la terra i no es van poder recepcionar les obres, obligant així a suspendre la inauguració prevista per al 15 de juny. Des del consistori es detalla que, a més d’haver retirat la terra, s’ha fixat una part amb ciment i s’ha instal·lat una canaleta per a conduir l’aigua.
El Nostre ja va informar en la passada edició d’eixos últims treballs realitzades per l’empresa adjudicatària de les obres, sent aquest l’últim pas perquè la passarel·la estiguera operativa.
Aquesta passarel·la connecta els dos trams per als vianants a banda i banda del pont de María Cristina –pont de Cervantes–, la zona del riu amb la zona esportiva de Santa Ana.
És una estructura metàl·lica de 45 metres de longitud, que se situa a 14 metres sobre el llit del riu Riquer, i la idea del qual va sorgir en els Pressupostos Participatius de 2016, sent seleccionada i sent inclosa posteriorment en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI-Alcoidemà), la qual cosa ha permés comptar amb cofinançament europeu.
Després del modificat del projecte, la inversió ha ascendit a 336.674 euros.
La regidora de Transició Ecològica, Teresa Sanjuán, detalla que “és un projecte complex, però que aportarà una millora important. Amb l’obertura d’aquesta passarel·la, no sols materialitzem una proposta ciutadana, sorgida d’un procés participatiu, sinó que contribuïm a protegir, millorar i posar en valor la infraestructura verda d’Alcoi, comunicant la ciutat amb el seu entorn natural”.

Send this to a friend