Un disc que naix en l’entorn laboral

El grup musical Giovanni Reale llança ‘Sabes’

Un disc que naix en l’entorn laboral
Juan Real i María Fernández, en una imatge promocional del disc.

El grup musical ‘Giovanni Reale’ llança el seu nou disc titulat ‘Sabes’, una producció que té les seues arrels en un entorn laboral poc convencional. Els protagonistes d’esta història són Juan Real i María Fernández, dos músics que treballen en ‘El Teix’, la residència d’acolliment per a xiquets, xiquetes i adolescents a Alcoi. Juan, psicòleg de professió, i María, educadora social, van descobrir la seua passió compartida per la música mentre exercien les seues funcions laborals.

“Vaig conéixer a María en el treball i comencem a tocar i cantar junts. El disc naix en el moment que escric una cançó per a cantar-la amb ella”, explica Juan, descrivint l’inici de la seua col·laboració musical. Esta connexió professional i artística els va portar a crear un projecte que combina les seues habilitats i experiències, resultant en el disc ‘Sabes’.

Tots dos van iniciar la seua passió per la música de diferent forma. “La influència m’arriba del meu amic Situat farà uns 15 anys, és amb qui vaig començar a trastejar, a tocar i a gravar. Anàvem al seu local d’assaig a fer soroll”, compte Juan. Per part seua, María relata la seua trajectòria musical: “Vaig començar cantant pels parcs de Múrcia en 2008 amb gent que portava la seua guitarra, però no va ser fins 10 anys més tard que vaig començar a moure’m en escenaris”.

Un disc que naix en l’entorn laboral
Juan, durant la gravació.

‘Sabes’ és un disc que seguix una narrativa cronològica, explorant temes d’amor i desacords amb una forta càrrega emocional. “Un pot sentir, quan escolta estes lletres, el fil que travessa a cada tema; la humanitat”, comenta Juan sobre l’essència de l’àlbum. El disc ha sigut gravat en Estudis14 a Muro de Alcoy i ja s’han publicat tres cançons principals: ‘Amb un ull obert i un altre tancat’, ‘Apagada’ i ‘Fins ací’. A més, cada setmana el grup pujarà una nova cançó en plataformes com Spotify i YouTube.

El projecte no sols inclou a Juan i María, sinó que també ha comptat amb la participació de músics professionals de la zona. Entre ells, Vicente Millo Antich en la bateria, Julia Chiner Santpau en el chelo, Pau Miquel Soler en els baixos, Joan Negro en el trombó, Miguel Ángel Orkaray en la guitarra i Dani Vallejo Rosales en el baix de la cançó ‘Magnética’. A més, amics de la infància de Juan van col·laborar en el tema ‘Hasta aquí’, tema que obri el disc.

Una característica distintiva d’este projecte és la seua autenticitat i espontaneïtat. “No ens hem deixat guiar per cap regla. Les cançons han anat construint-se des del que hem anat sentint i segons el que deien les lletres”, afirma Juan. Esta llibertat creativa es reflectix en la diversitat d’estils presents en el disc, que van des del Pop i el Indie Pop fins a influències de folk i música tradicional.

Per a Juan, escoltar ‘Sabes’ té un sentit emocional: “És una experiència en la qual pots recórrer un ampli ventall d’emocions. Crec que poden ressonar moltes vivències personals de la gent en connectar-se amb les lletres i melodies. Estic segur que algunes històries que es conten els travessen i els porten a memòries emocionals que poden reconéixer”. María afig: “Sobretot parlaria sobre la importància, en un món abarrotat de nous projectes musicals, de donar l’oportunitat a noves promeses com Juan. També els convidaria a escoltar la mescla i la multitud d’elements que hi ha darrere de les mescles”.

El projecte ‘Sabes’ està actualment en Verkami, una plataforma de micromecenatge, on qualsevol pot contribuir per a donar suport al finançament del disc.

Send this to a friend