Cessió temporal d’obres de la família Botella-García

S'han rebut al voltant de 70 peces, que s'exposaran en l'antic asil San José

Cessió temporal d'obres de la família Botella-García
L’alcalde i el regidor observant les obres.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, acompanyat pel regidor de Patrimoni cultural, Ignacio Trelis, ha visitat la selecció d’obres pictòriques que s’integraran a la col·lecció d’art municipal. Aquesta selecció és fruit de les gestions realitzades durant l’últim any per la regidoria de Patrimoni cultural i culmina amb un acord de cessió temporal de 15 anys, renovables per altres cinc, amb la família Botella-García.

La col·lecció, que enriquirà encara més els fons museístics de la ciutat amb vista a la creació del Museu d’Art d’Alcoi. Les obres s’exposaran en l’emblemàtic edifici de l’antic asil San José, en El Camí 40, on ja han començat les reformes de consolidació.

Dins d’aquesta valuosa col·lecció de pintura i escultura s’inclouen firmes de destacats artistes com Antonio Gisbert, Lorenzo Pericás, Plácido Francés, Emilio Sala, Fernando Cabrera, Vicente Rodes Aires, José Romeu Vilaplana, Manuel Vara Espí, Ricardo María Navarrete i Fonz, Edmundo Jordá, José Mataix Monllor, Ramón Ferreres, Adolfo Durá, entre altres. En total, la cessió comptarà amb al voltant de 70 obres artístiques.

Tal com subratlla el regidor de Patrimoni Artístic de l’Ajuntament d’Alcoi, Ignacio Trelis, “des de l’Ajuntament d’Alcoi, volem expressar el nostre més profund agraïment a la família Botella-García per la seua total predisposició i absoluta gentilesa en permetre que aquesta valuosa col·lecció privada forme part dels fons museístics del consistori. Este gest permetrà que les alcoianes i alcoians, així com els visitants de la nostra ciutat, puguen gaudir d’aquestes importants obres d’art”.

Send this to a friend