Sant Jordi va rescatar del Drac a la Princesa

Aquesta representació es realitza cada tres anys a Banyeres i en aquesta ocasió va comptar amb la participació de més de 300 persones

Sant Jordi va rescatar del Drac a la Princesa
Donzelles i les seues parelles en una de les coreografies. | PEDRO VILANOVA

El parc municipal de Vil·la Rosario a Banyeres de Mariola es va convertir en l’escenari natural de la representació de ‘La Llegenda de Sant Jordi, el Drac i la Princesa’. Aquesta tradició, que se celebra cada tres anys, va atraure la setmana passada a una multitud de públic tant de Banyeres com d’altres localitats, els qui van assistir en massa a les sessions nocturnes del divendres i dissabte per a reviure l’emocionant llegenda.

UNA LLEGENDA DE VALOR I SACRIFICI
La ‘nit del Drac’ va evocar l’antiga història en la qual una donzella del poble ha de ser sacrificada al temible drac. En aquesta ocasió, la víctima resulta ser la princesa, ressaltant el principi d’igualtat davant la llei en el relat. El text de la representació és una adaptació de la coneguda rondalla de ‘La Llegenda del Drac, Sant Jordi i la Princesa’, obra de Jordi García, qui a més va exercir com a director. Fins i tot els reis no poden impedir que la seua filla siga entregada al Drac. El drama es resol quan Sant Jordi, el valent cavaller, baixa del cel per a enfrontar-se al monstre a lloms del seu cavall i rescata a la princesa, posant fi al sofriment del poble.

UN ESPECTACLE INIGUALABLE
Aquest esdeveniment és considerat un dels més destacats que pot oferir la Comunitat Valenciana en l’àmbit del teatre aficionat. L’obra inclou un fort al·legat feminista on les dones del poble expressen el seu enuig per ser sempre “una donzella” l’oferida en sacrifici. A més, es destaca la valentia dels xiquets enfront de la bèstia, en contrast amb el temor dels adults.

INNOVACIONS TÈCNIQUES I ARTÍSTIQUES
La representació d’enguany va incorporar nous efectes especials de llum i so, i una pantalla gegant que va permetre als espectadors gaudir d’una experiència visual impressionant. Es va presentar un nou drac, eliminant l’ús de focs artificials.

La música en directe va ser un dels punts àlgids de l’esdeveniment, amb les interpretacions de l‘Agrupació Musical la Nova i la participació de la Coral Mariola, entre altres. Aquests elements musicals van aportar una atmosfera vibrant i emotiva a la representació, acompanyant diferents coreografies i escenes.

PARTICIPACIÓ I ENTUSIASME
Segons es va informar des de la presidència de l’Associació de la Llegenda, l’edició d’enguany va comptar amb la participació de més de 300 persones, entre actors, col·laboradors i personal tècnic. Aquesta xifra demostra l’entusiasme i el compromís de molts veïns per mantindre viva aquesta representació, que no sols honra una llegenda ancestral sinó que també promou valors d’igualtat, valentia i justícia.

Sant Jordi va rescatar del Drac a la Princesa
Sant Jordi en la seua lluita amb el Drac per a alliberar la Princesa. | PEDRO VILANOVA
Sant Jordi va rescatar del Drac a la Princesa
El parc Vil·la Rosario es converteix en l’escenari natural de l’espectacle. | PEDRO VILANOVA

Send this to a friend