Carlos Pastor: “El Romeral no necessita l’aula que s’eliminarà”

Entrevista al portaveu del PP a Alcoi i diputat provincial

Carlos Pastor: “El Romeral no necessita l'aula que s'eliminarà”
El diputat provincial i regidor, Carlos Pastor. | QUIQUE REIG

Carlos Pastor és el portaveu del Partit Popular a Alcoi, i a més, és diputat provincial en la Diputació d’Alacant, al capdavant de l’àrea de Desenvolupament Econòmic i Projectes Europeus.

Així, l’alcoià lidera l’oposició en el consistori de la nostra ciutat, i per contra, està en la part del govern de l’administració provincial.

De totes dues preses de possessió s’ha complit un any o el farà en els pròxims dies en el cas de l’acta de diputat, i Pastor analitza la situació d’Alcoi, fa balanç del govern local de PSOE i Compromís i avança la seua intenció, mancant tres anys, de continuar al capdavant dels populars a la nostra ciutat si el PP així “ho considera”. A més, parla sobre alguns assumptes que concerneixen a la nostra ciutat, com la situació de la sanitat i el tancament alguns dies de dos ambulatoris o l’eliminació d’una aula en el CEIP El Romeral.

– Comencem per Alcoi, com veu actualment la ciutat?
– La ciutat està en el mateix punt que la legislatura passada. Continua sent una ciutat estancada que no avança, en la qual no ixen els projectes com han d’eixir, alguns ni tan sols ixen.

A Alcoi li falta manteniment, un tema que està comença a ser absolutament preocupant. Això aboca al fet que les coses es trenquen, i quan això ocorre, el problema s’agreuja.

Ho hem vist en l’IVAM CADA, en el qual s’han hagut de portar l’exposició de Renau perquè la sala no complia les condicions requerides, també la Casa de Cultura porta anys amb multitud de problemes de manteniment i no s’ha intervingut.

– Sobre això, a una pregunta del PP en l’últim Ple, es va parlar de la possibilitat d’optar a fons europeus per a rehabilitar el Centre Cultural Mario Silvestre. Què opina?
– No sabem quins serien, si arribaran, si no, quina quantitat…i mentrestant, què fem? Què es continue desbaratant més?

El tema del manteniment el veiem en parcs, jardins, carrers…la gent està farta de queixar-se, volen els carrers ben mantinguts i segueix sense actuar-se.

– Quins altres problemes considera que hi ha a Alcoi?
– Les empreses es continuen anant, falta sòl industrial i continua sense fer-se res sobre aquest tema.

La Generalitat ja ha plantejat el seu suport a la creació de sòl industrial en la zona sud i sembla que l’Ajuntament no es dona per al·ludit.

En una comissió preguntem si sabien volen eren els propietaris dels terrenys, i ens van contestar que per a què tenien que pregunta-ho. Jo crec que el primer pas hauria de ser saber volen són els propietaris, però ells no ho han considerat oportú.

D’altra banda, tenim a l’alcalde dient que aposta per eixa zona sud, però el seu soci de govern, Compromís, diu que no, llavors, quina és la postura del Govern? La del PSOE? La de Compromís? No ho sabem. Continuen passant els mesos i no s’avança.

Un altre assumpte és Rodes, és una cosa que ens preocupa molt. Ens hem cansat de preguntar com es mantindrà, quant costarà eixe manteniment i ni tan sols hi ha un estudi per a tindre eixa informació. Està bé aconseguir fons europeus per a fer una ‘mega poma’, però això cal mantindre-ho i desconeixem el que costarà.

– Amb tots aquests temes, quin balanç fa d’aquest primer any de legislatura del PSOE-Compromís a Alcoi?
– Amb el Pacte del Parterre, està igual o pitjor que en l’anterior legislatura. Hi ha desídia total per part d’aquest govern.

En el nostre cas, en les últimes eleccions el PP va doblegar el nombre de vots i es va quedar molt prop de tindre un regidor més que el PSOE, això vol dir que el PP, després de passar per la travessia del desert amb quatre regidors, sembla que torna a alçar cap i els ciutadans comencen a confiar.

Ens toca fer labor d’oposició i tenim l’obligació de controlar, fiscalitzar i assenyalar el que està mal perquè es faça millor. No som el govern, som l’oposició, els ciutadans han volgut que seguim en l’oposició i no podem substituir al govern.

– Des de fora es veu un ambient de crispació des del primer moment, després de les eleccions. Una de les frases que ha repetit durant aquests mesos és que el govern local fa oposició de l’oposició, podria argumentar-ho?
– Això és evident. Des que va començar aquesta legislatura aquest govern es dedica a criticar tot el que fa o deixa de fer la Diputació d’Alacant i la Generalitat, i criticar tot el que faig jo com a portaveu de l’oposició i en la Diputació, també les ajudes, que són més que l’any passat. Dins del departament de Desenvolupament Econòmic s’ha pujat l’assignació al Campus d’Alcoi i a la Cambra de Comerç i s’ajudarà a fer un estudi de viabilitat del tren Alcoi-Alacant. Jordi Martínez riu d’aquestes coses perquè no cree a Alcoi ni en el desenvolupament de la ciutat. Crec que eixe estudi és mirar al futur, i des de Diputació això passa per vertebrar el territori i Alcoi està molt mal comunicat, només per l’autovia. El futur passa per la comunicació ferroviària amb Alacant i millorar la que hi ha amb València.

Crec que el govern ha de dedicar-se a defensar la seua gestió.

Si volen fer l’oposició, en tres anys passaran a ella i seran feliços fent l’oposició al govern.

– En l’àmbit educatiu, es va criticar molt l’anunci del tancament d’aules per al pròxim curs per part de la Generalitat, una d’elles en El Romeral. Com ha quedat eixe assumpte?
– Amb les dades de matriculació que ja hi ha, al Romeral no li fa falta l’aula que s’eliminarà.

– No obstant això, una de les queixes és que es va anunciar abans de conéixer les dades de matriculació.
– M’imagine que la conselleria treballa amb les dades de l’any anterior per a saber quines aules es poden llevar o no i es corrobora després amb les dades de matriculació. Si les dades desprenen que fa falta una aula més, estarà. A tots ens agradaria tindre classes amb 4 o 5 alumnes, però és no és sostenible.

Crec que en aquest tema es va generar una polèmica que va ser provocada des de la política.

– Des de l’any passat està compaginant la seua funció com a regidor a l’Ajuntament d’Alcoi amb la de diputat en la Diputació d’Alacant. Com s’aconsegueix?
– Totes dues coses requereixen moltes hores. Partim de la base que per a ser diputat has de ser regidor o alcalde, així que tots estem en la mateixa situació, és una qüestió d’encaixar agendes.

– A més, suposa una contraposició, ja que en Diputació està en la part del govern, i a Alcoi, en la de l’oposició. Què li suposa eixa situació?
– És un poc rar, però es canvia el ‘xip’ ràpidament. Quan estàs en Diputació estàs gestionant i a l’Ajuntament estàs controlant i fiscalitzant, això et dona la visió dels dos costats i et fa ser més empàtic amb qui governa.

Des del nostre punt de vista el govern d’Alcoi l’està fent bastant malament, però reconec que la labor del govern és complicada.

Estar alhora en el govern i en l’oposició em serveix per a agafar experiència de gestió local de cara a la pròxima legislatura, és un màster accelerat.

Pot llegir l’entrevista completa en l’edició de El Nostre del dissabte 13 de juliol de 2024.

Advertisements

Send this to a friend