Digitalitzaran en 3D l’edifici Bambú per al disseny de la reforma

Està previst que el 31 de juliol es faça l'acta de lliurament oficialment

Digitalitzaran en 3D l'edifici Bambú per al disseny de la reforma
Exterior de l’antic edifici de Papereres Reunides. | ARXIU

Malgrat que el Campus d’Alcoi de la UPV disposa de l’edifici Bambú –futur Parc Científic de les Comarques Centrals– des del passat 1 de juliol, després del trasllat d’Aitex a la seua nova seu, el director del citat campus, Pau Bernabeu, assenyala que encara són necessaris alguns tràmits administratius que culminen el procés de transferència d’Aitex a la Politècnica.

Per al 31 de juliol està previst que es faça l’acta de lliurament de claus oficial segons avança Bernabeu, recepcionant així l’edifici, cedit des de l’IVACE a la UPV, un anunci que va arribar al febrer del passat any 2023.

Recordar que aquestes instal·lacions hauran de ser adaptades a les necessitats del projecte del Parc Científic, un procés que, entre els passos administratius i les pròpies obres, duraran entre un i tres anys, segons estima el director: “fins que comencen les obres pot passar més d’un any”.

Prèviament, la UPV ha encarregat un procés de digitalització en 3D de l’edifici, segons explica Pau Bernabeu: “per a a partir d’ací llançar el projecte de reforma per a concursar-lo”.

Així mateix, des del Campus d’Alcoi se li ha traslladat “a la universitat un programa funcional de quins laboratoris o infraestructures necessitaríem en funció dels quals ens han sol·licitat els docents que estan investigant per a poder treballar allí”.

Actualment és el vicerectorat de desenvolupament sostenible dels campus de la Politècnica el que té les competències, ja que és el que s’encarrega de la planificació i l’execució de les infraestructures de la citada universitat.

El director del Campus assenyala que “no entrarem en Bambú fins que no s’hagen fet les reformes” o en el cas que es dispose d’algun espai en concret que es puga utilitzar.

Advertisements

Send this to a friend