El Consell mantindrà en 2025 el seu compromís amb el Parc Científic

En la inauguració del Viaducte s'han anunciat altres 250.000 euros per a l'any vinent per part de la Generalitat

El Consell mantindrà en 2025 el seu compromís amb el Parc Científic
La comitiva va visitar els grups, empreses i laboratoris que ja estan instal·lats en el Viaducte. | QUIQUE REIG

El ‘embrió’ del Parc Científic de les Comarques Centrals, situat en l’edifici del Viaducte, ha sigut inaugurat oficialment en una nombrosa visita per part de representants de la Generalitat Valenciana, de la mateixa Universitat Politècnica de València, del Campus d’Alcoi i de l’Ajuntament de la ciutat.

Tots ells van poder conéixer de primera mà el resultat de les aportacions econòmiques del Consell, des de l’any passat, mitjançant les quals s’han condicionat diversos espais i es preveu intervindre en altres zones, segons assenyala el director del Campus, Pau Bernabeu: “estan avaluant el cost de l’obra”, ja que es planteja “reformar l’antiga aula de dibuix per a un espai diàfan que incorporaria uns 250 metres quadrats” i també, “arreglar part de la biblioteca perquè es convertisca en un lloc per a reunions”. El pressupost és de 250.000 euros, corresponent a la inversió d’aquest any de la Generalitat.

Les adequacions ja realitzades han permés que actualment hi haja instal·lats diversos grups d’investigació i de generació espontània, també empreses/start-ups i Neuroedulab, que és el primer laboratori de neuroeducació d’Espanya, que ha sigut posat en marxa pel Campus d’Alcoi de la UPV.

Bernabeu va assenyalar en la visita que “és un embrió que ja està funcionant i ha de ser la perspectiva del Parc Científic”, amb el qual a més, s’està donant resposta a la necessitat d’espai que existia sobre la base de les sol·licituds dels grups d’investigació, i que era “el problema més difícil de resoldre que tenia damunt de la taula quan vaig entrar com a director”.

Per part seua, el vicerector d’Innovació i Transferència de la UPV, Salvador Coll, va destacar l’eficiència investigadora del Campus d’Alcoi, amb la qual a més es respon “als objectius de transformar el coneixement en valor per al nostre teixit econòmic i social”.

NOVA APORTACIÓ ECONÒMICA
La secretària autonòmica d’Universitats, Esther Gómez, va parlar de la ferma aposta que hi ha des del Consell per la investigació i va posar en valor tota la labor que s’està fent des del Campus d’Alcoi. A més, va anunciar altres 250.000 euros de la Generalitat, en 2025, per a continuar invertint en eixe Parc Científic. En principi, eixa quantia es continuarà destinant a l’edifici Viaducte, segons indica Bernabeu.

En total, des de 2023, i fins al pròxim 2025, la Generalitat haurà destinat 750.000 euros –250.000 per anualitat– a aquest projecte.

Finalment, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, va afirmar que “gràcies al Campus d’Alcoi de la UPV som capaces de crear projectes en un futur de transformació de les nostres comarques”. “Si en dos anys hem aconseguit el que hem vist –la visita a les instal·lacions–, la qual cosa aconseguirem en els pròxims anys serà absolutament extraordinari”.

Send this to a friend