Menció d’honor per a ‘La cuina del bolet’ de Belda i Gallego

Antonio Belda és alcoià i professor en el departament de Ciències i Medi Ambient de la UA

Mención de honor para ‘La cuina del bolet’ de Belda y Gallego
Antonio Belda y Sergi Gallego, con el libro premiado.

El llibre ‘La cuina del bolet. Costumari gastroboletaire’ (Onada Edicions), dels professors de la Universitat d’Alacant Sergi Gallego i l’alcoià Antonio Belda, ha sigut premiat amb una Menció d’Honor en el certamen Ciència en Acció “per la seua labor de divulgació dels fongs, que inclou informació general, claus de divulgació d’espècies comestibles i les seues aplicacions culinàries”, segons ha destacat el jurat del concurs.

Sergi Gallego és catedràtic de Física, Enginyeria de sistemes i Teoria del Senyal i Antonio Belda és professor en el departament de Ciències de la Terra i el Medi Ambient.

En aquest volum, que competia en l’apartat de Treballs de Divulgació Científica, s’explica com “els camins dels bolets i els humans han estat units des del principi per diferents motius. D’una banda, exerceixen un paper ecològic fonamental en la naturalesa. D’altra banda, el vessant gastronòmic és la més estesa i rellevant. La seua percepció ha anat canviant al llarg de la història i dels pobles. S’han mirat els bolets amb desconfiança per l’existència d’espècies tòxiques. Per això, excepte unes poques varietats prou conegudes, no estaven massa arrelats en la nostra cuina; eren fruit del dimoni. No obstant això, els cèsars romans ja es delectaven menjant. Hui dia, l’ús gastronòmic dels fongs s’ha estés de manera exponencial i ha obert un nou ventall de textures, aromes i sabors”.

Així, en l’obra no sols es pot trobar una guia científica per a poder identificar els diferents tipus de bolets comestibles que creixen en la península ibèrica, saber on buscar-les i fins i tot cultivar-les, sinó que, a més, ofereix, 153 receptes que les tenen com a protagonista.

Ciència en Acció és un concurs internacional dirigit a estudiants, professors, investigadors i divulgadors de la comunitat científica de l’àrea geogràfica iberoamericana.

Send this to a friend