El Teix augmentarà el número de places fins a dotze després d’una reforma integral

Les obres de la reforma integral s'han adjudicat per 3'6 milions d'euros

El Teix augmentarà el número places fins a dotze després d'una reforma integral
El Teix cuenta con un edificio principal y uno auxiliar. | QUIQUE REIG

Les obres que suposaran una rehabilitació integral de El Teix –en l’Alameda– han sigut adjudicades per part de la vicepresidència segona i conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge de la Generalitat Valenciana per un import de 3.640.346 euros.

Recordar que aquest projecte va ser anunciat pel President Carlos Mazón en una visita que va fer a Alcoi a la fi del mes de maig, i prèviament no s’havia dit res sobre aquest tema. En aquest anunci va parlar del retorn de l’estiu com a possible inici dels treballs.

La regidora de Polítiques Inclusives de l’Ajuntament d’Alcoi, Aroa Mira, assenyala que es tracta d’una inversió prevista per l’anterior govern de la Generalitat, la qual valora positivament: “és una obra que feia moltíssima falta. Millorarà les condicions que hi ha i respondrà a la necessitat existent d’augment de places”.

I és que, es contempla que es passe de 8 a 12 places, segons s’indica en la documentació del projecte, i l’edil argumenta que des del departament s’està notant un increment d’aquests casos de fa uns anys a ara.

Cal recordar que en El Teix hi ha xiquets, xiquetes i joves menors d’edat que pateixen situacions complicades en l’àmbit familiar, tant violència, com a consum de substàncies tòxiques o que provenen de famílies vulnerables que no tenen capacitat per a atendre’ls, tal com explica Aroa Mira, qui parla sobre programes que s’estan duent a terme per a previndre i actuar abans que es donen aquests casos, com les jornades PAIDEIA que s’han dut a terme aquesta setmana. “A nivell d’Ajuntament el que ens agradaria és que com menys s’institucionalitzara als menors molt millor, i per a això, és necessària moltíssima prevenció”, afirma.

Els joves que estan en El Teix, són tant d’Alcoi com d’altres poblacions, ja que aquestes institucions són de responsabilitat autonòmica, i a la província d’Alacant hi ha vàries.

Segons ha pogut saber aquest periòdic –a data de la setmana passada–, es desconeix on seran reubicats els xiquets, xiquetes i joves que actualment estan en El Teix durant les obres, el termini d’execució de les quals previst és de 20 mesos.

ACTUACIONS CONCRETES
En la documentació d’aquest projecte es fa al·lusió al fet que aquesta intervenció es duu a terme per a actualitzar els estàndards de serveis socials d’atenció al menor, així com per a augmentar la capacitat i suposarà l’adaptació de l’edifici a la normativa existent i millorar les condicions d’habitabilitat i confort. També es contempla l’adequació de la funcionalitat a la normativa de serveis socials, d’accessibilitat i la millora de l’eficiència energètica, en l’envolupant, les instal·lacions i la producció fotovoltaica.

La distribució serà per a 32 residents en 13 dormitoris dobles i 6 individuals, distribuïts en tres llars en la primera planta i segona de l’edifici principal i baixa i primera de l’auxiliar, comptant amb espais i zones de cuina, bugaderia, menjador, sala polivalent, direcció, sala de visites, banys adaptats i tres sales d’activitats.

Es contempla tant intervindre en l’edifici principal –durant 15 mesos– com en l’auxiliar –durant altres 5 mesos–. Així mateix, en el contracte també consta la reurbanització dels elements exteriors deteriorats, la instal·lació elèctrica, de sanejament, magatzem de serveis i jardineria.

Send this to a friend