Deu anys de jazz al ritme de ‘El Mussol’

Va celebrar un dècada d’activitats amb el ‘Fest Jazz Mussol Alcoi’

Deu anys de jazz al ritme de ‘El Mussol’
Un grup d’espectadors, durant una de les actuacions del Fest Jazz el Mussol.

Fa deu anys, un grup de músics i aficionats al jazz va decidir crear una agrupació per a gaudir d’este gènere a Alcoi, evitant així els desplaçaments necessaris per a veure concerts de jazz en altres ciutats. Des de llavors, el Jazz Club ‘El Mussol’ va començar a programar concerts i altres activitats que han tingut un impacte creixent fins al dia de hui.

“El temps ha passat molt ràpid i hem passat per diferents etapes, però el balanç és molt positiu”, confessa Jacobo Blanes, de ‘El Mussol’. Tot va començar en l’Harlem Pub del Camí, després es van traslladar al Casablanca fins que va arribar la Covid-19. Durant la pandèmia, es van realitzar alguns concerts en el CADA i posteriorment en el Sercotel per un parell de mesos. Finalment, van trobar el seu lloc ideal en La Mujer Barbuda, una sala de concerts estupenda que s’ha convertit en la seua llar, on cada dijous, la gent pot gaudir d’una tapa i una beguda mentre escolta un bon concert de jazz.

“Cada any els concerts han anat pujant de nivell, cada vegada rebem més propostes de gent que vol vindre a tocar i els músics que venen se’n van molt contents”, continua Blanes. “Intentem que el tracte siga tan bo com siga possible i gràcies als nostres col·laboradors i el seu suport és possible”. L’èxit d’aquests concerts, en part, és per l’ajuda que el Jazz Club ‘El Mussol’ rep dels seus col·laboradors i de l’Ajuntament d’Alcoi, als quals se senten molt agraïts.

El grup està compost per persones apassionades per la música en directe, especialment el jazz, que desitgen compartir esta passió amb la creixent audiència que assistix als concerts. El seu objectiu és continuar programant esdeveniments i ampliant el seu públic, especialment entre els joves, per a fomentar l’amor per aquest estil musical minoritari.

El club compta amb 100 socis, però l’organització recau en huit persones, destacant, entre altres noms, la col·laboració de l’Associació Fotogràfica d’Alcoi. “Som pocs, però som molt compromesos”, afirma Jacobo.

El Jazz Club ‘El Mussol’ va celebrar el seu desé aniversari amb la tercera edició del festival ‘Fest Jazz Mussol Alcoi’, després que l’any passat no es poguera dur a terme. Enguany, gràcies al suport de l’Ajuntament i la Fundació Mutua Levante, es van programar dos concerts gratuïts en la Glorieta. El primer d’ells va ser de ‘Key Day Project’, un trio de veu, guitarra i instrument de vent que va combinar l’electrònica, el funk i el soul, sorprenent el públic. El segon torn va ser per a ‘Eva Romero Quartet’ amb l’espectacle ‘Remembering Ella’, basat en el repertori d’Ella Fitzgerald.

“El festival va ser un èxit. Al voltant de 300 persones van gaudir de la música en directe, van sopar en les taules disposades i van provar les ofertes de la foodtruck. La qualitat dels músics va ser fantàstica i la gent va aguantar fins al final. Estem desitjant que el festival continue l’any vinent amb una quarta edició”, assenyala Blanes. El festival va marcar el final de la temporada, una espècie de fi de curs que va donar principi al setembre i va acabar al juny, un any encara més especial pel seu desé aniversari.

El Jazz Club ‘El Mussol’ ja està preparant la temporada número 11, que començarà a l’octubre, amb els concerts setmanals en La Mujer Barbuda a les 20’30 hores. amb el desig de continuar avant. “Animem a tot el que no haja vingut encara al fet que vinga i que conega de primera mà el club, perquè estem segurs que es portaran una bona impressió”, conclou Jacobo Blanes.

Send this to a friend