Alcoi suma més llegat d’Isabel-Clara Simó

La biblioteca ha rebut el fons documental personal de l'escriptora

Alcoi suma més llegat d'Isabel-Clara Simó
Algunes de les caixes rebudes de la reconeguda escriptora alcoiana.

Recentment s’ha fet un pas avant per a complir amb la voluntat de l’escriptora alcoiana Isabel-Clara Simó, morta al gener de 2020, qui volia que la seua documentació estiguera en propietat de la seua ciutat natal.

Així, la Biblioteca Municipal d’Alcoi ha rebut el fons documental personal de la reconeguda i guardonada escriptora per a la constitució del seu propi fons documental, que estarà a la disposició de qualsevol persona que vulga consultar-ho.

Segons es detalla des de l’Ajuntament, amb l’objectiu de poder custodiar tota la documentació, s’ha habilitat una nova sala de depòsit en el Centre Cultural Mario Silvestre, en la qual s’ordenarà el fons documental abans de les tasques de catalogació i incorporació al catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques Públiques Valencianes.

DOCUMENTACIÓ REBUDA
Són nombroses les caixes que s’han rebut, però ja s’avança que el fons documental conserva, majoritàriament, la biblioteca personal de l’escriptora, així com una nombrosa col·lecció de premsa des de la dècada de 1950 fins a l’actualitat.

A més, es completa amb l’arxiu personal i professional, fotografies i les màquines d’escriure de l’escriptora alcoiana, nascuda en 1943, i que després de la seua defunció, les seues restes també es troben a la seua ciutat natal, en el cementeri municipal.

Segons destaca el regidor de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament d’Alcoi, Ignacio Trelis, “es tracta d’una aportació molt interessant i valuosa que ens permetrà completar el llegat d’aquesta important escriptora i que serà públic”.

D’aquesta manera, Alcoi continua mantenint viu el llegat de l’escriptora, amb aquest fons i amb altres accions, com la previsió que compte amb un carrer l’any vinent 2025.

Advertisements

Send this to a friend