Tres detinguts a Cocentaina per tràfic il·lícit d’autocaravanes i campers

El grup criminal sostreia els vehicles, els modificava per a legalitzar-los a Espanya i els posava a la venda

Tres detinguts a Cocentaina per tràfic il·lícit d'autocaravanes i campers
En l’operació s’han intervingut diversos vehicles. | POLICIA NACIONAL

Un total de cinc persones resultat detingudes, pertanyents a un grup criminal que es dedicava a sostraure autocaravanes i furgonetes ‘camperizadas’, les modificava per a legalitzar-les a Espanya –canviant el número de bastidor i l’etiqueta del fabricador– i les posava a la venda en una plataforma de venda de segona mà.

Tres de les detencions s’han produït a Cocentaina i les altres dues a Benidorm, passant totes les persones acusades a disposició judicial en els respectius jutjats.

Segons s’indica des de la Policia Nacional, la investigació va començar quan els agents van detectar en una coneguda plataforma de compra i venda, dues autocaravanes sospitoses que estaven sent oferides per a la seua venda. En la revisió de tots dos vehicles es va comprovar que s’havia modificat el bastidor i les etiquetes del fabricant.

Després de les primeres gestions es va aconseguir detindre a l’home que havia posat els anuncis, i a més, es van recuperar els vehicles. Es va comprovar que el citat home treballava per a un altre, el qual li entregava els vehicles perquè realitzara els tràmits de matriculació a Espanya. Els recollia, els passava la ITV, i posteriorment els publicava en internet per a la seua venda.

Es van realitzar patrulles virtuals en xarxes socials i en plataformes de compra i venda, entre altres, aconseguint conéixer les dades dels usuaris que podien estar relacionats amb aquesta organització criminal. La Policia Nacional va arribar a descobrir més de 13 anuncis posats per aquesta organització, alguns d’ells repetits, amb nom d’usuaris i números de telèfon diferent, tractant-se la majoria d’ells d’anuncis fantasmes, “habitualment utilitzats per aquestes organitzacions per a generar veracitat en les vendes, o per a captar el major nombre de víctimes compradores.

Els agents de la Policia Nacional van arribar a localitzar altres dos vehicles que havien sigut venuts en les localitats de Múrcia i de Gijón. Es tractava de dues autocaravanes que havien sigut posades a la venda per les quantitats de 46.500 i 39.900 euros.

Les detencions, tal com s’ha indicat prèviament es van produir a Cocentaina i a Benidorm. En els registres realitzats es va aconseguir documentació que els relacionava directament amb els fets, juntament amb altres documents que s’estan investigant, algun d’ells relacionat amb la compra d’un immoble. També es va procedir a la intervenció d’un altre vehicle tot terreny que alce les sospites dels agents.

Als cinc detinguts, quatre homes i una dona, se’ls imputen els delictes de robatori de vehicle de motor, falsedat documental, estafa i pertinença a organització criminal. Quatre d’ells comptaven amb antecedents per diferents fets.

Advertisements

Send this to a friend