Jornades de prevenció de la violència contra els menors

Tindran lloc aquesta setmana, en l'Àgora, dirigides a professionals que treballen en l'àmbit de la infància i l'adolescència

Jornades de prevenció de la violència contra els menors
Aroa Mira i Charo Sánchez presentant les jornades.

L’espai Àgora albergarà aquesta setmana les Jornades PAIDEIA –el nom prové del grec, i fa referència al procés de criança dels xiquets, entesa com la transmissió de valors–.

Aquestes jornades són de prevenció de la violència contra la infància i l’adolescència, que estan previstes per al dimecres 10 i dijous 11, de 9 a 14 hores.

El públic principal al qual van dirigides són professionals que treballen en l’àmbit de la infància i l’adolescència –professors, serveis socials, esport, cossos de seguretat, etc.–, i que es poden apuntar a través del CEFIRE en el cas del personal docent, i per a la resta, telefonant al 699088698 o en el correu: cooperacio@alcoi.org.

Aquestes jornades sorgeixen arran d’una formació que es va fer l’any passat, en les quals han estat treballant diversos professionals aquests mesos, i a les quals se’ls vol donar continuïtat en els pròxims anys.

Aquest projecte s’emmarca també en el fet que Alcoi forme part de la Xarxa de Ciutats Amigues de la Infància d’UNICEF.

L’edil de Polítiques Inclusives, Aroa Mira, assenyala que el propòsit és que aquestes jornades es convertisquen “en una eina de treball transversal que coordine a diferents departaments, administracions i institucions per a reforçar la prevenció com un element fonamental per a protegir els nostres xiquets, xiquetes i adolescents”.

Per part seua, l’educadora del citat departament, Charo Sánchez, detalla als ponents “de molt de pes” i els temes a abordar. Estaran Hannah Seibert, que parlarà de la comunicació no violenta; Paco Pascual, Premi EDUCA ABANCA al millor mestre de Primària 2023, que es referirà a com utilitzar aprenentatges per a evitar la violència; també la psicòloga Mari Carmen Fernández, que tractarà la percepció de l’assetjament escolar; i finalment, es parlarà sobre la prevenció de la violència sexual en l’adolescència, a càrrec de la sociòloga Carmen Ruíz.

Advertisements

Send this to a friend