Entregats els Premis IB als millors estudiants de Batxillerat

S'han reconegut a 19 alumnes d'Alcoi, Cocentaina i Muro

Entregats els Premis IB als millors estudiants de Batxillerat
Els estudiants guardonats en els III Premis IB.

La plaça Ferrándiz i Carbonell, lloc emblemàtic de la formació a Alcoi a l’ésser l’epicentre del Campus d’Alcoi de la UPV, ha acollit l’acte de lliurament de la tercera edició dels Premis IB a l’Excel·lència Acadèmica, patrocinats per la Fundació Iñaki Berenguer, en reconeixement als 19 millors estudiants de segon de batxillerat a Alcoi, Cocentaina i Muro.

El mateix Iñaki Berenguer, al costat de la periodista Marina C. Aresté, van ser els encarregats d’exercir de mestres de cerimònies en aquest acte.

Amb aquests premis, la citada fundació i Berenguer busquen que més estudiants excepcionals puguen aconseguir els seus somnis gràcies a sobreeixir acadèmicament.

Així mateix, es detalla que, aquests premis no sols reconeixen l’excel·lència, l’esforç i l’esperit de superació dels estudiants de batxillerat, sinó que també celebren els seus assoliments acadèmics i els motiven a continuar esforçant-se durant els pròxims anys. Com esmenta Iñaki Berenguer, “buscar l’excel·lència és una actitud. No n’hi ha prou amb tindre talent i intel·ligència; també es requereix capacitat de treball i constància per a destacar”.

La solidaritat té una part important en aquests guardons, ja que cadascun dels 19 premiats ha donat 500 euros del seu premi a una associació sense ànim de lucre de la seua elecció.

A més dels premis a l’excel·lència educativa, cada any es fa lliurament d’un Premi Extraordinari en reconeixement a una destacada trajectòria professional, en la qual la formació acadèmica i l’esforç durant els anys d’estudi han sigut fonamentals per a l’èxit posterior del guardonat. Aquest premi, d’abast Comunitat Valenciana, inclou una dotació de 4.000 euros, dels quals 2.000 euros han de ser donats a una organització sense ànim de lucre seleccionada pel guanyador d’una llista de 25 associacions locals.

En aquest 2024 s’ha comptat amb la participació del Catedràtic Pablo Jarillo-Herrero –ha donat la meitat del seu premi a Solc–, Llicenciat en Física per la Universitat de València (premi extraordinari), Catedràtic de Física en l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i guardonat amb el Premi Wolf 2020 en Física (considerat avantsala dels Premis Nobel).

Actualment el professor Jarillo és considerat el físic espanyol amb més prestigi a nivell internacional.

Advertisements

Send this to a friend