Boxa de barri en l’Amfiteatre de la Zona Nord

Van ser quasi sis hores, des de les 9 de la nit fins a les 2 de la matinada, en les quals es van veure fins a vint-i-dos combats en la categoria amateur

Boxa de barri en l'Amfiteatre de la Zona Nord
Un moment de la vetlada celebrada en Zona Nord.

D’esport oblidat i injuriat, a tornar-se a posar de moda i ésser molts els xavals, però també les xiquets, que trien posar-se els guants i pujar-se a un quadrilàter. Eixa és la nova realitat d’una disciplina que sembla viure la seua pròpia eclosió a la ciutat, després d’anys d’ostracisme i oblit, fins i tot es podria parlar de dècades, de la mà de Juan Barrull, un romàntic de les baralles en el ring, que sembla disposat a recuperar la boxa com a modalitat competitiva.

Un bon exemple va ser el que es va viure el dissabte en l’amfiteatre de la Zona Nord, un escenari acostumat a acollir activitats culturals com concerts o representacions teatrals, però que per unes hores va recordar estar assegut en el sofà de casa veient una pel·lícula, el mitjà audiovisual que millor ha sabut captar l’essència d’un esport injustament repudiat moltes vegades, darrere del qual hi ha vertaderes històries d’integració i superació personal. No es va veure eixe ambient tibant que moltes vegades es descriu al cinema, i les més de dues-centes persones assistents a la vetlada, fonamentalment gent jove, van conviure en perfecta harmonia amb curiosos i veïns, molts d’ells que hi havia eixida a complir amb la rutina de traure a passejar a la seua mascota i que per un moment no van donar crèdit al que estaven veient els seus ulls.

El que van acabar veient aficionats, curiosos i veïns va ser una nit completa de boxa amateur, entre principiants que es pujaven per primera vegada a un quadrilàter i passaven el dur glop d’enfrontar-se a un rival de veritat, a uns altres més adobats, sense arribar al nivell d’experts, a la recerca de continuar omplint pàgines del seu particular currículum i altres els més avesats, que somien amb algun dia fer el salt al professionalisme, amb molts diners sobre la taula.

De fet es van poder presenciar dues baralles de boxa clàssica, amb normes professionals però amb embenatge amateur, en els quals es va posar en joc els cinturons del Club de Boxa Barrull, que organitza una lliga comarcal la pròxima parada de la qual serà Ibi al novembre pròxim, per a al començament de 2025 celebrar-se una altra vetlada a Cocentaina i a Muro.

El Club de Boxa Barrull, com a amfitrió, no va poder presentar a algun de les seues primers espases com Alejandro Reyes, que el mes que ve intentarà revalidar en el seu pes el títol de campió d’Espanya amateur, però sí a un prometedor ram de futurs boxadors, alguns dels quals va fer la seua presentació competitiva en aquesta vetlada del VI Trofeu Barrull.

Qui va obtindre la victòria més sonada va ser Fernando Soler, en el nové combat de la categoria Elit -72kg, que va guanyar al seu rival, el murcià Rubén Gris, per KO en el primer assalt.
En -80kg Elit, Alexandre Jordá va véncer a Plamen Radoslavov (CB Art Boxing) per RSC (quasi KO) en el segon assalt. Van ser les dues úniques alegries, ja que Iván Sánchez va perdre als punts amb Izan Vázquez (Port Sagunt) en -52kg, mateixa decisió per a Carles Revelles enfront de Denis Soler (CB Art Boxing) i Alejandro*Cortés també va perdre als punts davant Ayub Bouakab (CB Elx) en -71kg.

En aquest mateix pes els jutges tampoc van donar com a vencedor a Vicente J. Vidal davant Mario Bravo (CB Elx) i Aitor Martínez també va perdre als punts enfront de Carlos Portilla (CB The Ring) en -57kg, en l’últim combat dels vint-i-dos que es van celebrar, ja sent les dues de la matinada del diumenge.

Send this to a friend