El Consell aprova el decret que recuperarà la música en tercer d’ESO

I estableix quatre hores de matemàtiques en tota Secundària

El Consell aprova el decret que recuperarà la música en tercer d'ESO
Intitut Cotes Baixes d’Alcoi.

El Consell ha aprovat el decret pel qual s’establix el currículum d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i es regula el seu horari, així com alguns procediments d’esta etapa educativa i de Batxillerat a la Comunitat Valenciana.

Esta norma modifica el Decret 107/2022, de 5 d’agost, del Consell i l’Orde 19/2023 de 29 de juny de la Conselleria d’Educació.

Entre les novetats d’este decret destaca que tot l’alumnat de primer, segon, tercer i quart de l’ESO ha de rebre quatre hores setmanals de Matemàtiques durant el curs 2024-2025, així com la recuperació de l’assignatura de Música en tercer d’ESO.

Notes numèriques

A més, es recuperen les qualificacions numèriques en Secundària i hi haurà un canvi de les hores lectives, de manera que es passa a 30 hores setmanals en primer i segon de l’ESO (actualment són 30 i 32, respectivament) i a 32 hores en tercer i quart de l’ESO (actualment són 33 en els dos nivells).

D’altra banda, gràcies a este decret, es fomenta la llengua estrangera reordenant l’horari d’esta assignatura, de manera que esta es reforce en primer i segon d’ESO, que tindrà quatre hores setmanals, de les quals almenys una hora ha de dedicar-se a competència comunicativa oral.

En tercer i quart d’ESO, la matèria de Llengua Estrangera tindrà una càrrega de tres hores setmanals, i en estos cursos s’oferirà obligatòriament l’optativa Competència Comunicativa en Primera Llengua Estrangera, per la qual cosa l’alumnat que la curse tindrà cinc hores setmanals de llengua estrangera.

Entre altres aspectes, amb l’aprovació d’este decret es farà una modificació puntual en el decret que regula la Formació Professional Dual. A partir del pròxim curs escolar 2024-25 tota la Formació Professional dels graus C i D ha de ser dual, de manera que l’alumnat ha de fer formació en les empreses des del primer curs. D’esta manera, s’ha establit que esta formació pràctica també puga fer-se amb empresariat individual (autònoms).

Send this to a friend