Alcoi dona a conéixer el ‘pacte verd’ signat amb empreses de Cotes Altes

Inclou la instal·lació conjunta de plaques fotovoltaiques amb l'objectiu d'estalviar energia, reduir l'emissió de CO₂ a l'atmosfera i derivar un 5% de l'excedent a combatre la pobresa energètica de llars del municipi

Alcoy da a conocer el ‘pacto verde’ firmado con empresas de Cotes Altes
El Congreso se ha llevado a cabo en Oporto.

Alcoi ha presentat aquesta setmana a Porto el seu primer ‘Pacte Verd Local’, signat amb la Comunitat Energètica constituïda per empreses del polígon Cotes Altes.
Des de l’Ajuntament s’indica que el consistori ha exercit de facilitador d’aquest acord, que inclou la instal·lació conjunta de plaques fotovoltaiques amb l’objectiu d’estalviar energia, reduir l’emissió de CO₂ a l’atmosfera i derivar un 5% de l’excedent a combatre la pobresa energètica de llars del municipi.

PRESENTACIÓ A PORTO
Aquest acord entre la iniciativa pública i la privada sorgeix a conseqüència de la participació d’Alcoi en el Intelligent Cities Challenge, iniciativa de la Comissió Europea per a promoure la transició verda i digital, de la qual la nostra ciutat forma part al costat d’altres 63 municipis europeus. Tots ells han participat en el fòrum els dies 18 i 19 de juny en el Palau de la Borsa de la ciutat portuguesa, on Alcoi va ser seleccionada com un dels cinc expositors destacats per a donar a conéixer els seus avanços en aquests pactes verds.
En paraules de l’alcalde, Toni Francés, “amb acords com aquest, que pretenem replicar en altres àrees industrials i urbanes, incidim en alguns dels principals objectius d’aquest govern, que són facilitar la transició verda i digital, enfortir l’ecosistema industrial i la seua competitivitat. Tot això sense perdre de vista la integració d’aquells sectors socials més necessitats, perquè ningú quede arrere”.
L’Agent d’Innovació i el tècnic de Comunicació de l’Ajuntament d’Alcoi, Joan Gisbert i Daniel Moltó, respectivament, acompanyats per la Lead Expert assignada per la Comissió Europea a Alcoi en aquest projecte, Mariola Guarinos, d’AVAESEN, van donar a conéixer la planificació estratègica de la ciutat i les característiques d’aquest primer pacte verd local, a més de participar en diferents ponències i dinàmiques de grup. A més, el primer edil va participar en les taules redones entre alcaldes i líders empresarials europeus, celebrada el 19 de juny en aquesta mateixa trobada.

Send this to a friend