Posada en valor dels productes de proximitat a través d’unes jornades i la Llotja de Km0

Les activitats comencen demà i es prolongaran fins al divendres

Posada en valor dels productes de proximitat a través d'unes jornades i la Llotja de Km0
Presentació de les jornades i de la Llotja.

“Volem posar el focus en el valor alimentari i saludable que tenen els productes agroalimentaris, els de proximitat”. Així argumenta el vicealcalde i regidor de Comerç, Àlex Cerradelo, l’objectiu que tenen dues activitats centrades en els productes de proximitat: unes jornades i la Llotja de Km0 –la primera edició de les quals es va dur a terme el mes de novembre passat–.

En el cas de les jornades, se sumen a la iniciativa de la Llotja, i es realitzen per primera vegada a partir de demà, amb la conferència inaugural ‘Gastronomia i productes de proximitat: reptes i oportunitat’, a càrrec de Josep Bernabeu-Mestre, Doctor de la càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic de la UA, i que començarà a les 19 hores. Tant aquesta com la resta de conferències seran en la Fundació Mútua Llevant, soci col·laborador de la UA.

Tant el dijous 20 com el divendres 21 hi haurà xarrades de mitja hora de productors locals que donaran a conéixer els seus respectius projectes, tal com explica Tono Belda, de la UA –més a baix pot consultar el cartell de la programació–.

La Universitat d’Alacant i la Mancomunitat de L’Alcoià i El Comtat s’han sumat en aquesta ocasió a l’Ajuntament d’Alcoi per a posar en valor aquests productes.

Per part seua, Luis Mullor, de la Mancomunitat, assenyala que la Llotja de l’any passat va tindre bona repercussió i que es considera que “aquest format pot donar impuls als productors de proximitat 0” que seran els que estiguen el dissabte que ve, 29 de juny, a la Llotja, situada en aquesta ocasió en la placeta ‘Nuestra Señora del Rocío’ –davant de la Casa d’Andalusia, en l’avinguda de la Hispanitat–.

Els assistents a la Llotja podran comprar i conéixer productes de proximitat i també es preveuen altres activitats paral·leles a la part divulgativa d’aquesta setmana.

L’horari serà de 10’30 a 14’30 i de 17 a 21 hores, i les persones interessades es poden sumar encara per a exposar la setmana que ve, dirigint-se al departament de Comerç de l’Ajuntament d’Alcoi.

Send this to a friend