Alcoi registra una històrica xifra d’atur: 4.486 persones

Igual que ha ocorregut en la Comunitat Valenciana, on la dada és el més baix des de maig de 2008

Alcoi registra una històrica xifra d'atur: 4.486 persones
Font: Labora.

La desocupació es manté en una línia molt positiva a Alcoi després de set mesos de descens consecutiu de la xifra de l’atur fins a aconseguir un registre històric, el més baix dels últims anys, igual que ha ocorregut en la Comunitat Valenciana, on la dada és la més baixa des de maig de 2008.

En aquesta mateixa tònica estan les xifres generals de les comarques de L’Alcoià i El Comtat, en les quals, s’han produït baixades durant els últims cinc mesos, amb 83 persones menys al maig i un total de 9557. De tots els municipis, el descens més significatiu ha sigut el d’Alcoi, seguit d’Ibi, Castalla i*Banyeres.

En el cas de la nostra ciutat, la disminució al maig ha sigut de 67 persones respecte al mes anterior, de les quals, més del 92% van correspondre als serveis. Respecte al mateix mes de l’any passat, suposa 70 persones menys. Així, la dada total és de 4486 persones desocupades a Alcoi –el 61,7% d’elles, dones–.

Tal com s’ha indicat abans, el descens més destacat ha sigut en el sector serveis, amb 62 persones menys, va haver-hi 4 menys en la indústria, una en la construcció i una altra en l’apartat de sense activitat econòmica. Al contrari, va haver-hi una més en l’agricultura.

Quant als grups d’edat i sexe, destaca la disminució de l’atur d’homes d’entre 25 i 44 anys, amb un total de 43 i 10 dones d’eixe mateix rang.

Respecte als altres municipis de la zona, a Ibi la baixada ha sigut de 34 persones, de 30 a Castalla, de 16 en *Banyeres, de 6 a Onil i de 2 a Cocentaina, mentre que a Muro hi ha hagut un augment de 6.

Des del sindicat UGT s’assenyala que “és indubtable l’impacte positiu que està tenint la reforma laboral”, i que aquesta està “enfortint l’economia a la nostra comarca”. D’altra banda, UGT es refereix al “necessari” debat per a arribar a la jornada màxima de 35 hores.

Advertisements

Send this to a friend