El Verge dels Lliris incorporarà una unitat de salut mental infantojuvenil

D'aquesta manera, es disposarà d'atenció de l'autisme o de trastorns de conducta, entre altres, amb les quals actualment l'Hospital d'Alcoi no compta

El Verge dels Lliris incorporarà una unitat de salut mental infantojuvenil
La zona de salut mental se situarà en les antigues cuines de l’hospital. | QUIQUE REIG

L’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi compta amb l’autorització, per part de la conselleria de Sanitat, per a crear una unitat de salut mental infantojuvenil.

Així ho confirma el gerent del departament de Salut, Alfredo Rizo, qui apunta que aquesta unitat se situarà en les antigues cuines, sent un espai d’uns 850 metres quadrats, que actualment està fent les funcions d’emmagatzematge de llits i de materials varis.

Rizo assenyala que es tracta d’una “unitat molt ambiciosa” en la qual es contempla inicialment la “hospitalització d’adults i infantojuvenil”, mitjançant la qual es podria oferir “atenció de l’autisme o de trastorns de la conducta”, entre altres, que “en aquest moment no tenim i podríem ser referència a la província i en l’ASI”.

A més de l’espai intern, també es contemplen dos espais exteriors “per a humanitzar la unitat de salut mental”, al·lega el responsable de l’àrea.

Així mateix, aquest projecte “inclou un augment de personal”, encara que actualment no està definit.

El gerent apunta que el pressupost per a realitzar aquesta nova unitat estaria dins dels 11 milions anunciats pel conseller de Sanitat, Marcià Gómez, destinats a la primera fase d’ampliació i remodelació de l’hospital.

Aquesta unitat és el projecte en el qual Quico Fenollar –ex director metge de l’hospital Verge dels Lliris, que va passar a ser el responsable de psiquiatria després de dimitir del càrrec en 2023–, ha estat treballant per a reforçar la salut mental, i que El Nostre va avançar ja l’any passat.

Rizo confirma que es tracta de “un projecte liderat per Fenollar en el qual estem col·laborant”.

El gerent detalla que inicialment, la zona en la qual se situarà aquesta unitat s’anava a destinar a consultes externes, però que no obstant això, en el Pla Director de l’hospital es contempla un edifici propi per a aquestes consultes, a construir en el pàrquing que es va obrir fa uns mesos, sent aquest una proposta dels Pressupostos Participatius de la Generalitat. La demora en el procés d’ampliació ha propiciat que aquest projecte de salut mental tirara avant i que compte amb un espai propi.

Així mateix, el trasllat de les consultes externes, suposaria la possibilitat d’ampliar altres serveis com a farmàcia o radiologia, segons avança Rizo.

En el Pla Director s’inclou també la construcció d’un altre edifici en la zona de davant d’Urgències, destinat a serveis administratius, cafeteria o situar la direcció de l’àrea de Salut, la qual cosa al seu torn, permetria alliberar espai de les actuals instal·lacions de l’hospital. Finalment, es contempla ampliar la unitat de diàlisi en aquest pla.

Send this to a friend