Dos grans del jazz, Lakatos i Sambeat, en els concerts del Mussol

El dijous, dia 6, a les 20’30 hores en La Mujer Barbuda

Dos grans del jazz, Lakatos i Sambeat, en els concerts del Mussol
Tony Lakatos i Perico Sambeat.

Dos dels millors saxofonistes del panorama actual, Perico Sambeat i Tony Lakatos tocaran junts el 6 de juny a Alcoi en el concert que organitza el Jazzclub el Mussol. Són músics premiats i amb una llarga i reconeguda trajectòria. Actuaran en el format de quintet. Sambeat, saxo alt i Lakatos, saxo tenor, oferiran una nit màgica i inoblidable per als amants del jazz.

Perico Sambeat és considerat per a molts el millor saxo alt d’Europa. El músic valencià s’ho ha guanyat al llarg d’una carrera que no deixa mai de sorprendre per la seua creativitat i versatilitat i com asseguren els crítics, un talent innat per al jazz.

Ha tocat amb els millors músics i és convidat als festivals més importants. Ha gravat més de vint àlbums com a líder i cent com acompanyant. Per votació popular ha sigut elegit el millor saxo alt espanyol. En els seus projectes, en les seues actuacions sempre deixa la seua empremta, amb un jazz de qualitat, sòlid i a la vegada obert sempre a noves experiències.

Perico Sambeat ha dit que el jazz és una música tremendament viva. Li fascina la llibertat i la capacitat de diàleg que s’estableix amb els músics. Esta vegada el diàleg està assegurat amb un altre gran saxofonista, l’hongarés resident a Alemanya, Tony Lakatos. Juan Claudio Cifuentes, el divulgador musical que presentava ‘Jazz entre amigos’, el va qualificar com un dels més grans saxos tenors que hi ha a Europa. A Alemanya va rebre en el 2020 el prestigiós guardó Hessen Jazz Prize. El saxo de Lakatos es pot sentir en 350 àlbums, com acompanyant i com a líder. Solista de la reconeguda Frankfurt Radio Big Band, destaca la seua manera d’interpretar, el seu so càlid, i el sentiment musical que li extrau a la melodia.

La biografia de Lakatos, que es va traslladar a Alemanya en els anys 80, queda recollida en un llibre editat en aquell país. Lakatos i Perico Sambeat actuaran en els concerts del Mussol el dijous, dia 6, a les 8 i mitja en la Mujer Barbuda. Els acompanyen tres destacats músics: Fabio Miano al piano, Alberto Di Lecce al contrabaix i Esteve Pi a la bateria.

L’actuació dels dos saxofonistes ha alçat molta expectació. Després d’este concert quedarà el festival de jazz de la Glorieta el 29 de juny per a finalitzar la dècima temporada del Mussol.

Send this to a friend