Editen un llibre dedicat a l’Himne com a obsequi per als directors

El MAF ha ampliat i renovat les ulleres de realitat virtual

Editen un llibre dedicat a l'Himne com a obsequi per als directors
Carmina Nácher, Silvia Gómez amb el llibre i Juan José Olcina.

Des de l’Associació de Sant Jordi (ASJ) s’han presentat dos projectes realitzats. Un d’ells part d’una idea de l’actual assessora musical, Silvia Gómez, amb l’objectiu de conservar i difondre el patrimoni de l’entitat, en aquest cas, el musical, ja que està basat en l’Himne i que inicialment s’ha elaborat per a entregar-lo a mode d’obsequi a aquelles persones que reben l’encàrrec de dirigir-lo el Dia dels Músics.

Per a la creació d’aquest llibre s’ha estudiat en profunditat l’Himne, els seus orígens: “originalment era una sarsuela”, ha indicat Gómez, així com la seua història i les partitures. En aquesta publicació s’ha comptat amb les transcripcions realitzades per José de la Valle quant a les partitures, que estan desglossades simfònicament, així com amb el periodista Natxo Lara, encarregat de la pròpia elaboració dels textos.

D’aquesta manera, l’entitat se sumarà a l’Ajuntament a l’hora d’entregar un obsequi als directors: el consistori, la batuta, i l’Associació aquest llibre, que a més, segons Gómez, també els servirà per a estudiar la partitura de cara a la direcció.

A més de per als pròxims directors, es planteja entregar aquesta publicació a algunes de les persones que ja han viscut eixa experiència o a bandes musicals.

ULLERES DE REALITAT VIRTUAL
D’altra banda, l’ASJ ha donat a conéixer que s’han ampliat i renovat les ulleres de realitat virtual amb les quals compta el Museu Alcoià de la Festa (MAF), en una ferma aposta per les noves tecnologies i per tindre a les mateixes com a aliades per a atraure visitants i turistes.

A través d’aquestes ulleres es poden veure alguns actes de la trilogia i endinsar-se en ells, com ara l’Himne, l’entrada, les ambaixades o alguna processó, així com un joc fester dirigit als més xicotets.

La idea és continuar treballant en aquesta línia, i es volen escanejar en 3D vestits de càrrecs festers i també quadres de la pinacoteca de l’entitat festera per a incorporar-los a les ulleres.

Send this to a friend