Una junta directiva renovada que vol arribar a tota la Zona Nord

La nova directiva es compromet a arribar a totes les generacions i en convertir la seua seu en un espai multifuncional

Una junta directiva renovada que vol arribar a tota la Zona Nord
Aurora Cedrón, en el centre, al costat de membres de la seua directiva. LUCIO ABAD

L’Associació de Veïns de la Zona Nord d’Alcoi entra en una fase de transició generacional amb la recent formació de la seua junta directiva al març d’enguany que, plena d’il·lusió i energia renovada, es proposa impulsar el progrés i el benestar del barri.

La presidència de la nova junta recau en Aurora Cedrón, qui ja va ostentar este càrrec en el passat, la qual cosa li atorga experiència i cert coneixement de les particularitats del barri. No obstant això, el més destacat d’este equip és la diversitat de personalitats i aportacions de cada membre, essencial per a aconseguir els objectius de l’associació. Tots ells són veïns de la Zona Nord, que fins ara a penes es coneixien, però que conjuntament treballaran per un únic objectiu: el benestar de tot un barri.

La nova junta té com un dels seus principals objectius arribar a tots els racons del barri, des dels residents més majors fins als més joves. Conscients de la dificultat per a connectar amb les noves generacions, estan treballant en la modernització dels seus mètodes de comunicació, utilitzant plataformes com Instagram o Facebook. I és que, tots ells reconeixen la importància d’involucrar als joves en les activitats i decisions comunitàries per a assegurar un futur participatiu per al veïnat.

Encara que l’aventura d’esta junta directiva a penes va començar fa dos mesos, estan adaptant-se i establint un pla de treball clar. Entre les seues prioritats està realitzar una anàlisi exhaustiva per a identificar els problemes i necessitats dels aproximadament 20.000 veïns del barri de la Zona Nord, amb la finalitat de brindar-los l’ajuda necessària. A més, aspiren a convertir la seu de l’associació en un punt de referència reconegut per tots, creant un espai acollidor i obert on els veïns se senten com a casa.

Encara que l’equip actual porta amb si un aire fresc de renovació, manté un respecte per les bases establides per les juntes anteriors i els associats més veterans, sent la diversitat dels punts de vista un dels pilars fonamentals de l’Associació de Veïns. Així doncs i, per a garantir una representació inclusiva, la junta està formada per diversos col·lectius, com ve a ser comerciants, professors, treballadors, entre altres, per a comprendre millor els problemes i escoltar les preocupacions de tots els veïns.

Aterrant als punts més concrets del pla de la junta es troben la posada en marxa del pla d’edificació de la plaça d’Al-Araq, un ‘projecte abandonat’ al qual volen donar-li de nou la importància que requerix. No obstant això, l’associació buscarà solucionar i millorar des de les preocupacions bàsiques del barri, com la neteja i la seguretat fins a casos particulars de danys materials o problemes d’il·luminació als carrers. La junta es compromet a abordar estos problemes i portar-los a l’ajuntament a la recerca de solucions, i expressa la seua gratitud, especialment, a Participació Ciutadana pel suport rebut des del principi.

Un altre aspecte en el qual volen emfatitzar és en la col·laboració comunitària a través de tallers i activitats com a ‘Ús del whatsApp’, ‘En forma’ i ‘Alimenta el teu benestar’ que pròximament impartiran. Estos programes estan dissenyats per a satisfer les necessitats de diferents grups d’edat i promoure la participació dels veïns en la vida associativa del barri.

Amb entusiasme, la nova junta directiva de l’Associació de Veïns de la Zona Nord d’Alcoi es compromet a convertir la seua seu a la “casa del barri”, un espai multifuncional on s’escolte els veïns i es fomente la col·laboració i el desenvolupament comunitari, amb el principal objectiu d’assegurar el benestar de tot un barri.

Send this to a friend