Nou tràmit per a dur a terme l’obra del vessant del Santiago Payá

Pel que sembla, el consistori alcoià ja té en la seua propietat la totalitat dels terrenys

Nou tràmit per a dur a terme l'obra del vessant del Santiago Payá
Imatge d’arxiu de la caiguda del pont del polígon Santiago Payá.

L’Ajuntament ha tirat avant, aquestes setmanes arrere, la resolució del contracte d’assistència tècnica per a la direcció i coordinació en matèria de seguretat i salut, de l’obra necessària per a estabilitzar el vessant del vial d’accés al polígon Santiago Payá, una actuació pendent des de fa dotze anys. Es tracta d’un tràmit obligatori després que l’empresa a la qual se li va adjudicar fa més de set anys, haja presentat la seua renúncia al contracte, segons han informat fonts municipals.

Convé recordar el que va ocórrer en la primavera de 2022, quan part del vessant del Santiago Payá que dona a Sant Benet es va ensorrar, la qual cosa va obligar l’Ajuntament a reprendre un projecte que romania aparcat des de 2017. Es tracta de la construcció d’una escullera per a contindre el vessant, la qual cosa permetrà consolidar l’accés al polígon, que es troba en situació de provisionalitat des que en 2012 va cedir el pont que fins a eixe moment havia servit com a vial d’entrada al polígon.

Per a abordar la solució definitiva al problema, l’Ajuntament va iniciar a la fi de 2022 les converses amb el propietari de part dels terrenys –la resta són municipals–, ja que són necessaris de cara a escometre el projecte d’estabilització del vessant. No obstant això, finalment no va haver-hi acord amb l’empresari, procedint a l’expropiació dels terrenys en l’estiu de 2023.

Ara, segons publica Alicante Plaza, l’Ajuntament ja disposa dels terrenys, amb el que el procés seguirà amb l’inici de l’expedient per a licitar l’execució de les obres, ja que es tracta d’una intervenció molt demandada per l’empresariat.

Es parla d’un cost pròxim als 2 milions d’euros i uns treballs d’any i mig de duració.

Advertisements

Send this to a friend