Quan des d’Alcoi es lluita contra el càncer

La setmana passada va albergar la huitena edició de la Trobada d'Investigadors

Quan des d'Alcoi es lluita contra el càncer
Obertura de la jornada en la sala d’actes de l’IVAM CADA. | QUIQUE REIG

Alcoi ha sigut el centre d’atenció en l’àmbit de la investigació amb motiu de la celebració a la ciutat de la huitena edició de la Trobada d’Investigadors i Investigadors en càncer Ciutat d’Alcoi. Una trobada que ha reunit especialistes en la matèria en l’IVAM-CADA, on uns 80 científics i representants d’institucions de prestigi internacional han analitzat i debatut sobre els condicionants de la malaltia i la seua prevenció. L’última edició ha tractat sobre els factors que poden previndre els casos de càncer, com són l’exercici físic i l’alimentació.

La trobada es va obrir el dimecres, amb una xarrada oberta al públic i en la qual diferents ponents van parlar, des de la seua experiència i coneixements, sobre estils de vida i càncer. En la mateixa va intervindre Diana Rodríguez, qui va patir un càncer de mama. Va dir ser una dona “hiperactiva” abans de ser-li detectada la malaltia, un fet, assegura, que “sense saber-ho em va donar recursos per a enfrontar-me a la mala sort genètica” que la va portar a desenvolupar la malaltia.

José Antonio Gómez, director de la Trobada d’Investigadors, va obrir el dijous la jornada dirigida als professionals convocats a la trobada. Va destacar el paper de l’entitat organitzadora d’aquesta trobada, +Queuntrail i va agrair la col·laboració d’empreses i entitats col·laborares. “La incidència del càncer augmenta cada any, igual que els índexs de supervivència”, va argumentar. Per als investigadors aquest tipus d’esdeveniments suposen un repte per a posar en comú coneixements i “entendre el funcionament del nostre cos”.

Paco Fuster, president de +Queuntrail, va dir que “aconseguir huit edicions és ja un èxit” i va afegir que la Trobada d’Investigadors és “un esdeveniment important, potser el més important” perquè l’objectiu és “unir als investigadors i avançar en el tractament de la malaltia”.

A l’obertura de la Trobada, que va prosseguir fins divendres passat, va assistir l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, qui va dir que la ciutat se sent orgullosa d’acollir una activitat d’aquest tipus i d’entitats com +Queuntrail, que ha anat més enllà “en vincular la prova esportiva i aquest esdeveniment científic”.

Alfredo Rizo, gerent de l’àrea de Salut, va qualificar la jornada d’un autèntic luxe per a la ciutat. Va parlar com a oncòleg per a dir que “assistim a un repte intel·lectual i científic” de gran magnitud i que “hem de preservar”. Mónica Pont, directora de la Fundació FISABIO, no va dubtar a assenyalar la Trobada com un esdeveniment “que no es fa en cap lloc i que reuneix grans especialistes a nivell internacional”.

En l’inici de la jornada el subdirector de Campus d’Alcoi de la UPV , Josep Maria Gadea, va avançar que la universitat ampliarà la vinculació amb el Trail, mitjançant la signatura d’un conveni.

D’altra banda, en els prolegòmens de l’activitat del passat dimecres, el president de +Queuntrail, Paco Fuster, va fer lliurament a Solc – entitat d’àmbit comarcal d’ajuda en el tractament del càncer–d’un xec de 5.000 euros, uns diners recaptats amb l’organització de la passada edició del Trail Solidari Ciutat d’Alcoi.

Quan des d'Alcoi es lluita contra el càncer
Lliurament del xec a Solc per part de Paco Fuster. | QUIQUE REIG
Advertisements

Send this to a friend