Daniel Cano obri el camí en una capitania molt ‘alcodiana’

El capità cristià ha lluït un disseny del seu amic César Vilaplana, creador de la idea del fil argumental

Daniel Cano obri el camí en una capitania molt ‘alcodiana’
El capità durant la Entradad pels carrers d’Alcoi.

Amb tan sols 20 anys Daniel Cano va entrar a formar part de la filà Alcodianos, de la qual hui ha sigut el seu capità. Una capitania que ha representat la història del mateix Cano, en una idea original de César Vilaplana, amic de la infància del capità ‘alcodiano’.

El nostre entorn, molt de verd i un càrrec molt ‘alcodiano’ han caracteritzat la capitania, la qual ha obert les Entrades de les festes de Moros i Cristians.

Un dels moments destacats ha sigut el lliurament de les claus al capità cristià, un acte que a més compleix 50 anys.

Daniel Cano ha baixat Sant Nicolau al so de Nÿda –dedicada als seus fills–, de Francisco Valor Lloréns, en una carrossa acompanyat per la favorita, la seua filla, Daniela Cano i la seua rodella, el seu fill, Nicolás Cano.

Un total de 24 cavallers i 19 dames han acompanyat al capità cristià, del qual s’ha narrat la història d’un xiquet que va ser coronat i nomenat Senyor de la Vila d’Alcoi als 16 anys quan va morir el seu padrastre el Senyor de Alcaçares. Des d’eixe moment va passar a denominar-se: Daniel el Just.

César Vilaplana ha sigut l’encarregat de l’ostentació de la filà i del càrrec, mentre que Juan Climent ha dissenyat l’esquadra especial amb la qual s’ha tancat la capitania sota les notes de ‘Làcrima’ de Saül Gómez.

Com no podia ser d’una altra forma, la música ha tingut una part molt important, igual que la dansa, amb la participació de fins a tres ballets –Gabi Amador, Al-Azraq i Gawazi–.

Advertisements

Send this to a friend