Anuncien nous tancaments dels centres de salut a les vesprades

Compromís considera que aquesta situació és fruit del “menyspreu del PP a la nostra sanitat”

Anuncien nous tancaments dels centres de salut a les vesprades
Entrada al centre de salut La Bassa, que dona cobertura al barri de la Zona Nord. ARXIU

La situació de la sanitat pública a la comarca continua estant en el punt de mira. De res han servit les protestes de l’últim mes per part del Partit Socialista i Compromís, el representant del qual de l’àrea a Alcoi, el regidor Carles Sansalvador, va arribar a reunir-se –sense èxit– amb el secretari autonòmic, ja que la setmana passada van anunciar noves retallades, que ara afecten directament els serveis d’Atenció Primària a la ciutat.

Sansalvador ha comunicat que el dia 28 de març i del 2 al 5 d’abril, els centres de salut de la ciutat només estaran oberts fins a les 15 hores, és a dir, que durant cinc dies tancaran a la vesprada, la qual cosa al seu judici és “una conseqüència més del menyspreu del PP de la Generalitat a la nostra sanitat, després d’haver exclòs a Alcoi de les zones de difícil cobertura”, ha recordat l’edil de Salut Pública.

Segons denúncia, “el PP s’ha negat al fet que els facultatius sanitaris reben incentius per ocupar places a la nostra ciutat, en contra del que l’Ajuntament havia defensat fa un parell de mesos, amb el vot favorable de tots els partits”. Una reivindicació, incideix, “que pretenia millorar la falta de personal i evitar situacions com aquest nou tancament dels centres de salut”.

Recordem que en la recent reunió amb la Conselleria, a més de declinar reconsiderar la seua decisió de no incloure a Alcoi en les zones de difícil cobertura a curt termini, el govern autonòmic tampoc va accedir a augmentar el personal dels consultoris de Zona Alta i Batoi, la qual cosa els aboca de nou al tancament en festius i vacances d’estiu.

Llistes d’espera sanitàries

En un altre ordre de coses, però sense deixar de costat el tema sanitari, el PSOE acusa la Conselleria de “ocultar” les llistes d’espera, ja que en lloc de ser mensuals, com amb el Botànic, ara Sanitat passarà a publicar-les dues vegades a l’any.

Advertisements

Send this to a friend