Generem menys residus que en 2023

S'ha registrat un augment en el reciclatge del vidre

Generem menys residus que en 2023
Contenidors i camió de retirada de residus en plena operació.

Alcoi avança en la transició ecològica i genera quasi una tona menys de residus que l’any anterior. En 2023, la ciutadania alcoiana va produir 21.911,24 tones de residus, una quantitat que està quasi mil quilos per davall de les 22.738,51 recollides en 2022. Aquestes dades indiquen que l’ús del contenidor gris és cada vegada menor i que, per tant, els alcoians cada vegada estan més conscienciats d’haver de tirar el fem al contenidor corresponent.

Aquesta evidència, no significa que hi haja menys fem, però si que demostra que és més ben gestionada i que repercuteix favorablement en termes tant mediambientals com econòmics. La bona organització del fem facilita la reutilització i el reciclatge dels materials, redueix la contaminació i, a més, genera menys despesa públics a l’hora de recollir i separar els residus.

A més de la disminució dels residus, en el passat 2023 s’ha registrat un augment en la quantitat de vidre depositat per a reciclar i en els residus d’aparells elèctrics i electrònics, xifra que indica que la gent fa ús de l’ecoparc, tant del fix com dels mòbils.

ENVASOS, CARTÓ I VOLUMINOSOS
El contrari ocorre en la recollida d’envasos, cartó i voluminosos, que en aquest últim any ha disminuït. La recollida d’envasos passa de 1.243,63 tones en 2022 a 1.132,10 en 2023, cosa que significa que s’han utilitzat menys envasos. També ha disminuït la recollida de cartó i de voluminosos. En el primer cas, a causa de l’augment del preu del cartó, la qual cosa implica un ús menor i, per tant, la recollida de menor quantitat. En el cas dels voluminosos, pot atribuir-se al fet que en els anys immediatament posteriors a la pandèmia es van realitzar moltes neteges i reparacions en domicilis.

Teresa Sanjuán, regidora de Transició Ecològica i Medi Ambient, fa un balanç positiu de les dades anuals : “Anem pel bon camí, però això no significa que estiga tot fet. Encara hi ha molta faena per fer”.

Send this to a friend