La filà Abencerrajes estrena la banda sonora de la seua alferesia

Concert dissabte que ve en el Teatre Calderón a benefici de Solc

La filà Abencerrajes estrena la banda sonora de la seua alferesia
La Primitiva d’Albaida ‘El Gamell’ farà el concert.

La Festa i el seu vessant solidari tornen a unir-se gràcies a la filà Abencerrajes. Amb motiu de l’alferesia 2024, la filà mora ha organitzat un concert solidari a benefici de l’Associació comarcal d’Ajuda en el Tractament del Càncer, Solc, interpretat pel Cercle Musical Primitiva d’Albaida ‘El Gamell’, que tindrà lloc dissabte que ve a les 19 hores en el Teatre Calderón d’Alcoi.

Es tracta d’esdeveniment especial tant per a la filà com per als amants de la música festera, que tindran l’oportunitat d’escoltar, a més de marxes mores clàssiques i pasdobles vinculats a la filà Abencerrajes, altres més recents com ‘Ana María’ o ‘Abenserraig’, marxa amb la qual desfilarà l’Esquadra de Negres; ‘Gal-Tariq’, marxa que acompanyarà a les Dames; i la marxa que estrenarà l’alferes moro al costat dels seus Mujahidins, ‘Qal’at Aryuna’, composta per Saül Gómez Soler.

La música ha sigut una peça important tant per a l’Alferes, Kiko Cano, com per als seus cavallers, des del primer moment i, des que van saber que anaven a representar el càrrec, van tindre clar que organitzarien un concert de música com un dels actes centrals de la Alferesia Mora.

A partir d’ací, es va prendre la decisió unànime que el concert a més, havia de ser solidari, i quan es va proposar a Solc com a entitat benèfica i es va constatar la labor social que realitzen a les comarques des de fa 25 anys, no va haver-hi cap discussió possible.

Així doncs, dissabte que ve en el Teatre Calderón, i de la mà del Cercle Musical Primitiva d’Albaida ‘El Gamell’, banda que acompanya a la filà Abencerrajes des de fa 10 anys, ressonaran les marxes més representatives de la filà i els primers compassos del conjunt musical que acompanyarà a l’alferesia dels Abencerrajes en aquest 2024.

Send this to a friend