Repunt de casos de virus respiratoris sense arribar al col·lapse

Malgrat que han augmentat els ingressos hospitalaris, el Verge dels Lliris no està saturat, segons fonts sanitàries, i de moment manté l'activitat quirúrgica

Repunt de casos de virus respiratoris sense arribar al col·lapse
Exterior de l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi. | ARXIU

En el tram final de l’any 2023 es va començar a produir un augment dels casos d’infeccions i virus respiratoris a nivell general d’Espanya, especialment causats per la Grip A, encara que també està havent-hi casos de COVID-19.

En el cas d’Alcoi també està ocorrent, amb un repunt més acusat després de les festes de Nadal segons confirmen fonts sanitàries i també el regidor de Salut Pública, Carles Sansalvador.

De moment, encara que aquest increment s’està reflectint en més ingressos hospitalaris i més consultes en els serveis d’Urgències, tant de l’hospital Verge dels Lliris com dels centres de salut de la nostra ciutat, el citat hospital no està saturat, i al llarg de tota la setmana passada va haver-hi llits lliures tant a nivell general com en l’UCI, fins i tot amb una millora de les dades en els últims dies encara que s’han duplicat les habitacions individuals segons la informació a la qual ha tingut accés El Nostre i de moment, també s’està mantenint l’activitat quirúrgica programada, alguna cosa que ratifica també Sansalvador.

Respecte a les Urgències s’indica que hi ha més saturació que fa algunes setmanes, però que s’està responent a la major demanda existent a causa dels citats virus. En el cas de l’Hospital d’Alcoi, cal recordar que el nombre de metges d’aquest servei, compta actualment amb el doble de professionals dels quals tenia fa un o dos anys, disposant ara de 20 metges.

Tant les fonts sanitàries com l’edil de Salut Pública expliquen que hi ha un comité de crisi diari en l’esmentat hospital, centrat especialment en els ingressos respiratoris i casos d’infeccions respiratòries, per a poder avaluar la situació a cada moment i estar preparats per a respondre, tenint en compte les necessitats.

Les citades fonts sanitàries avancen que el pic d’hospitalitzacions i de casos s’espera per a aquests dies a Alcoi, encara que això pot variar.

Així mateix, indiquen que, a nivell generalitzat, els casos estan sent més lleus que anteriorment, en part, gràcies a la vacunació, segons argumenten, i que el recanvi de llits es produeix de forma bastant ràpida, amb altes hospitalàries donades entre les 24 i 72 hores posteriors a l’ingrés.

Send this to a friend