El tèxtil valencià es consolida en els mercats internacionals
2023 ha sigut un any marcat per les demandes en matèria d'ajudes energètiques
L’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana, ATEVAL, ha fet balanç de 2023, un any en què afirmen que el tèxtil valencià s’ha consolidat en els mercats internacionals com una marca referent de qualitat, amb una important presència en les principals fires del sector i obertura en mercats emergents.
Uns assoliments que arriben en una anualitat complicada, en estar marcada per les reivindicacions en matèria d’ajudes energètiques i davant els ajustats terminis per a dur a terme la transició de la indústria a les exigències de Brussel·les en matèria d’economia circular.
Després de dos anys en què la pandèmia de la COVID-19 havia marcat el calendari firal, el 2023 va arrancar a Frankfurt amb la principal cita mundial per al sector, on el tèxtil valencià va demostrar la seua aposta per la internacionalització amb una gran participació en la Fira Heimtextil. ATEVAL aporta dades d’aquesta participació: un total de 67 signatures valencianes presentaven a Alemanya les seues novetats per a enguany.
El president d’ATEVAL, Pepe Serna, assenyala que “la internacionalització és una de les àrees estratègiques per a impulsar i posicionar a les nostres empreses i per això, hem continuat avançant en el suport i assessorament als plans d’internacionalització d’empreses tèxtils i la seua promoció comercial mitjançant la coordinació d’activitats com a viatges de prospecció a mercats exteriors, fires, exposicions monogràfiques, gestió d’ajudes o missions inverses amb molt bons resultats per a les nostres empreses”.
A Heimtextil li van seguir Deco Off a París o Hometex a Istanbul, al costat de la que és per excel·lència la cita del tèxtil-llar en aquest país, com és la Fira Home Textiles Premium by Textilhogar, coordinada per ATEVAL-Home Tèxtils From Spain.
Aquest certamen s’ha consolidat a València al costat de la Fira de l’Hàbitat i que va ser el marc per a l’organització d’una missió inversa, en coordinació amb IVACE Internacional i l’ICEX, que va permetre generar entorn de 1.200 reunions entre expositors i compradors internacionals, de 43 països.
ATEVAL destaca que l’aposta decidida per la qualitat ha sigut, sens dubte, la marca de diferenciació en tots aquests certàmens per a trobar potencials mercats internacionals durant l’any passat.