L’institut Juan Gil-Albert edita el llibre ‘Vicente Ferrero, escultor’

Està escrit per la filla de l'artista i permet acostar-se a la seua obra i biografia

L'institut Juan Gil-Albert edita el llibre ‘Vicente Ferrero, escultor’
Vicente Ferrero és nascut a Banyeres de Mariola.

S’ha presentat a la Casa Bardín, d’Alacant, el llibre ‘Vicente Ferrero, escultor’. L’obra és de Sara Milagros Ferrero Punzano, filla de l’artista, i és fruit de la seua tesi doctoral. El llibre, editat per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, mostra, d’un mode didàctic, el treball de l’artista nascut a Banyeres, qualificant-lo com a “escultor del bronze”, i permetent alhora, conéixer-lo de prop, aprofundir en els seus pensaments i escoltar, com a font primària, el motiu de la seua creació.

També possibilita plantejar què aporta la seua obra a la història de l’art, posicionar-lo històricament i oferir, a través del seu treball, el testimoniatge i el reflex d’una època.

En la presentació va intervindre José Miguel Santa Creu Soler, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat d’Alacant. Va explicar que el llibre començava situant a Ferrero dins de les diferents tendències que hi ha hagut en la història de l’art a Espanya entre els anys 40 i el segle XXI.

Va dir que incloïa també un capítol biogràfic amb referència especial a Octavio Ferrero, també artista, pare del protagonista, i que en un altre apartat es detallava tota la seua obra amb un capítol de col·laboracions i entrevistes a persones destacades amb valoracions sobre el seu treball.

Va assenyalar igualment que en un altre episodi s’estudiaven les ciències socials, amb la història i la dinàmica de l’art en la localització de l’obra, plantejant fins i tot un itinerari a través de les ubicacions on se situen les diferents escultures de l’artista. Va concloure indicant que incorporava un codi QR que permet accedir a tot el catàleg de l’obra.

Send this to a friend