Rússia espolia més de 30 obres d’Antoni Miró a Ucraïna

Estaven en el museu regional de Kherson i s'han traslladat a Crimea

Rússia espolia més de 30 obres
L’artista alcoià posant a la seua casa-estudi. ARXIU

Un total de 34 obres d’Antoni Miró que s’exhibien en el Museu Regional de Kherson (Ucraïna) han sigut espoliades per Rússia durant la invasió i traslladades, suposadament, al Museu Tavrida de Simferòpol, a Crimea. Es tracta d’uns gravats que va donar al citat museu de Kherson Alexander Zhurba.

La informació ha sigut donada a conéixer per l’enviat especial d’El País, Cristian Segura, que ha publicat un reportatge sobre aquest tema i ha contactat amb Miró, qui ha lamentat aquests fets. “Els conflictes mai haurien de provocar guerres que causen tants sofriments injustos. Les obres hauiren d’estar on es va fer la donació, Jersón. Lamente molt aquest fet”, ha manifestat.

Les obres d’Antoni Miró no són les úniques que han sigut robades per les tropes russes del citat museu, del qual han desaparegut al voltant de 70 obres d’art, algunes d’artistes de renom locals com Iván Aivazovski o Konstantin Makovski.

Segons la informació publicada, s’estima en més de 10.000 peces les que els russos es van portar al novembre de 2022 i que van tindre com a destí Crimea, la península annexionada il·legalment per Rússia. Un dels majors problemes d’Ucraïna és que no tenia un registre oficial de les obres.

Advertisements

Send this to a friend