L’hostaleria registra un ‘ple’ en aquestes dates tan assenyalades

Respecte a ocupació hotelera, les millors dades de les reserves són en Cap d'any i de cara a la visita dels Reis Mags

L'hostaleria registra un ‘ple’ en aquestes dates tan assenyalades
Interior d’un dels establiments hostalers d’Alcoi. | ARXIU

S’acosta el final d’un nou any, i amb això, uns dies molt assenyalats que comencen amb la celebració de la Nit de Nadal i del Nadal.

En general, són dies per a gaudir en família i també amb els amics, però al cap i a la fi, d’ajuntar-se i viure bons moments.

Aquestes dates també suposen un revulsiu econòmic en nombrosos sectors, entre ells, l’hostaleria. La presidenta de l’Associació Turisme Alacant Interior, Indira Amaya, assenyala que “en aquesta zona és molt bona època” per a l’hostaleria, que registra un ‘ple’ en els dies més assenyalats, tant per a menjars com per a sopars, amb reserves prèvies realitzades fins i tot amb mesos d’antelació.

Aquestes reserves solen funcionar per normal general amb menús que s’ofereixen i que inclouen plats més destacats a causa de les dates en les quals ens trobem.

Les reunions familiars i amb amics es produeixen especialment en la nit del dia 24 de desembre i en el migdia del 25, però aquestes setmanes engloben un ambient molt entranyable que ompli els carrers i que mou l’economia en diferents àmbits.

Precisament la nit del dia de Nadal compta amb una arrelada tradició de sopars amb amics, allargant així la celebració, una celebració que enguany possiblement va arrancar el dissabte, donant continuïtat d’altra banda als diversos menjars i sopars d’empresa que s’han vingut duent a terme al llarg d’aquestes setmanes.

Respecte als allotjaments, Amaya assenyala que “es repeteix la dinàmica d’altres anys. El nadal són dates més familiars i la gent es desplaça menys per a pernoctar”, però que no obstant això “en Nit de cap d’any som un destí molt sol·licitat”.

En xifres, la presidenta de l’Associació Turisme Alacant Interior avança que l’ocupació per a aquestes dates ronda el 95%.

Cal recordar que en el cas de la nostra ciutat, hi ha tant allotjaments rurals com d’urbans, donant resposta així a la variada demanda que puga haver-hi per part dels clients.

AUGMENT DE DEMANDA
Indira Amaya explica d’altra banda que de cara a l’esperada visita dels “Reis Mags hem notat alça en la demanda d’allotjament. De moment no hem arribat a les xifres de plens com en Nit de cap d’any” però les dades són positives, i a més, en el cas de Cap d’any, ha afavorit la pernoctació que haja caigut en cap de setmana.

I és que la singularitat del Nadal Alcoià, amb la Cavalcada i el Bàndol Real com a cim d’aquesta festivitat, atrau cada any a milers de persones.

Send this to a friend