Augmenten els punts violeta durant el Mig Any

S'ha passat de 4 en 2022 a 7 enguany, tenint alguns fixos, itinerants, i també policials

Augmenten els punts violeta durant el Mig Any
En la Glorieta estará ubicado uno de los Puntos Violeta. | ARCHIVO

Alcoi tindrà durant demà dissabte, pel Mig Any Fester set punts ‘violeta’ per a previndre a la ciutadania sobre el risc de les agressions sexistes. Enguany la xifra ha augmentat, passant de 4 a 7.

Quatre Punts Violeta fixes, més un itinerant i dos punts policials violeta per previndre les agressions sexistes a la ciutat amb l’objectiu de fomentar actituds de rebuig davant d’aquestes agressions, oferir un espai segur a les dones que puguen sentir-se agredides i orientar i atendre a les víctimes de les agressions, per poder gaudir de les festes amb llibertat, respecte i igualtat.

Els Punts estaran en aquestes ubicacions: Glorieta, de 12h a 16h; Plaça de Dins (Passatge Sant Agustí), de 23h a 3h; Plaça Emili Sala, de 24h a 4h i Parterre (Antic quiosc), de 24h a 4h. A més, aquest Mig Any hi haurà un Punt Violeta itinerant de 24h a 4h. Els Punts Violeta policials estaran en: Plaça Ramón y Cajal de 12h a 18h i Parterre de 17h a 2h.

Els cinc Punts violeta estaran atesos per l’associació ACOVIFA amb professionals del camp del social: psicologia, treball social, promoció de la igualtat, educació social, etc. amb formació en atenció o experiència en igualtat de gènere. En cada un dels Punts hi haurà dues persones.

Pel que respecta als dos punts de la Policia Local, ja van estar a les passades Festes de Moros i Cristians. Van rebre una formació específica sobre delictes d’odi i nocturn, i són un punt en el qual a més d’assessorament, són per poder denunciar directament.

Els ‘Punts Violeta’ són espais, en els que se sensibilitza el públic, i s’atén, informa i ajuda a víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexista. Als punts de consulta es rebrà assessorament, es donarà a conéixer el protocol d’actuació en cas d’agressions sexistes i es podran denunciar actes d’assetjament.

El vicealcalde i regidor de polítiques LGTBI i Igualtat, Àlex Cerrdadelo, declara que “és voluntat d’aquest govern assegurar el benestar de les alcoianes en tots i cadascun dels actes festius de la nostra ciutat”.

Advertisements

Send this to a friend