Tesalín celebra els seus 40 anys de teatre amb un programa especial

Arranca el 27 d'octubre amb la gala inaugural

Tesalín celebra els seus 40 anys de teatre amb un programa especial
Regidors i membres de Tesalín i els Salesians.

El grup de teatre infantil Tesalín compleix 40 anys d’activitat sobre els escenaris i amb tal motiu ha preparat una àmplia i variada programació que ha sigut presentada als mitjans de comunicació. La gala inaugural tindrà lloc a la fi del mes d’octubre, amb l’actuació de diferents grups locals de teatre infantil i el lliurament d’agraïments a les entitats i institucions que han col·laborat amb l’entitat al llarg de les quatre dècades.

Jorge Ponsoda, al capdavant del grup durant molts anys, va recordar que Tesalín va sorgir en el curs 84-85 i que “al principi van ser 16 els xiquets que van mostrar la seua inquietud per fer teatre”. Va ser “la llavor que va donar poc després els seus fruits i va involucrar a una desena de professors perquè el teatre tinguera una continuïtat en el col·legi”.

Rosendo Soler, director de l’obra salesiana a Alcoi, va apuntar que Tesalín no és fruit d’una casualitat, “perquè el teatre té una llarga tradició en els Salesians, ja que és una herència que ens va deixar Don Bosco”. Don Bosco i la llarga llista de gent que ha estat al capdavant d’aquest col·lectiu i ha impulsat el teatre. “Sense ells, no hauríem arribat fins ací”, va remarcar.

Per part seua, l’edil de cultura, Elisa Guillem, que va formar part de Tesalín en la seua infància, va dir que l’entitat “ha sigut bressol de professionals que han triomfat en el camp de la interprestació i Tesalín té l’obligació moral de continuar fent que molts xiquets recorden, quan siguen majors, les seus experiències sobre l’escenari”. És el cas del regidor d’educació, Alberto Belda, qui va assegurar tindre molt fresca en la memòria, com a record de joventut, “la meua participació en una representació amb el meu col·legi –Sant Antoni de Pàdua– en el teatre Salesians”.

Noemí Fraj, presidenta del Tesalín, va avançar la programación de la temporada que inclou la citada Gala Inaugural (27 octubre), El bressol del Messies (15 i 16 de desembre), El Jesuset del Miracle (26 de gener i 8 de febrer), Grease (17 de febrer), Musical Tesalín (31 de maig i 1 de juny) i un especial Cuna del Mesías com a tancament, al desembre de 2024.

Send this to a friend