Pla de reordenació del trànsit per les obres de la rotonda nord

La previsió és que els treballs comencen a la fi de setembre o principis d'octubre i que duren sis mesos

Pla de reordenació del trànsit per les obres de la rotonda nord
Zona en la qual es construirà la nova rotonda. | ARXIU

Com afectarà el trànsit les obres de construcció de la rotonda en l’accés nord d’Alcoi és un dels aspectes que més preocupa d’aquest projecte tan demandat i que pròximament començarà a ser una realitat després que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) haja formalitzat el contracte d’aquests treballs per un milió d’euros, ja que finalment, el finançament d’aquesta rotonda no serà assumida per l’Ajuntament.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha explicat a El Nostre que en les pròximes setmanes, entre finals d’aquest mes d’agost i principis de setembre es pretén mantindre una reunió amb l’empresa adjudicatària del projecte, amb la direcció d’obra, conjuntament amb el departament de Mobilitat i la Policia “per a planificar l’inici de les obres i tractar d’evitar les màximes molèsties possibles”.

“És una obra complicada. La rotonda és just davant del pont d’accés i és un espai estret”, afig, per la qual cosa avança que és conscient que molèsties sí que hi haurà.

Sobre aquest tema, el primer edil explica que la intenció és que no es produïsca un tall total del trànsit mentre que duren els treballs, si no en moments molt puntuals, i que potser és factible realitzar-los en un sistema similar a quan es va construir la rotonda sud, és a dir, primer intervindre en una part, i després en l’altra.

Francés destaca la millora que suposarà aquesta rotonda: “serà extraordinària. Sabem dels problemes que hi ha de col·lapses i de cues pel trànsit que hi ha en aqueix accés”.

Sobre les dates, indica que, mancant alguna documentació que s’ha de presentar, és previsible que les obres comencen a la fi de setembre o principis d’octubre i assenyala que aquestes duraran uns sis mesos.

L’alcalde realitza una valoració molt positiva d’aquest projecte i del seu imminent inici: “És una reivindicació històrica de la ciutat i dels empresaris. Jo també estic satisfet perquè després de lluitar molt hem aconseguit que aquesta obra tan important siga pagada pel Ministeri”.

El projecte contempla la reordenació d’accessos, la millora de les voreres amb un ample mínim de 1’80 metres i un carril bici al llarg de 400 metres a l’entorn de la glorieta.

Advertisements

Send this to a friend