Carlos Matarredona, el difícil trànsit del tennis universitari al professional

L'alcoià va deixar arrere cinc anys d'experiència dins del circuit estatunidenc

Carlos Matarredona, el difícil trànsit del tennis universitari al professional
Carlos Matarredona durant un partit de l’última temporada en el circuit estatunidenc.

Diuen dels estius que són la millor època de l’any per a descansar, però també per a reflexionar i dedicar-se a un mateix. És el que intenta aconseguir Carlos Matarredona, que després de cinc anys en una universitat estatunidenca, en el qual el tennis i els estudis acaparaven tots els seus esforços, cerca adaptar-se a la seua nova vida després de tornar a casa.

“He decidit prendre’m un temps de reflexió, de veure el que faig amb la meua vida”, se sincera l’alcoià, de 23 anys, des de l’illa italiana de Sardenya, on va arribar el passat 1 de juny després de tancar amb honors la seua etapa estatunidenca, sent triat “Lion King”, esportista de l’any en la Universitat de North Alabama, amb la qual va estar competint les dues últimes temporades, després de tornar de l’aturada per la pandèmia.

Carlos Matarredona es troba a Itàlia amb un contracte fins al 30 de setembre com a entrenador de la Mouratoglu Tennis Academy, considerada com l’acadèmia de tennis més prestigiosa del món, creada en 1996 per Patrick Mouratoglu, que té la seua seu central a Niça i acaba d’obrir a Sardenya el seu cinqué centre en el món.

“Necessitava parar i veure què faig amb la meua vida. Han sigut cinc anys molt bolcat a competir i tirar avant els meus estudis universitaris, amb un Màster en direcció empresarial inclòs. Quan em va sorgir aquesta possibilitat no m’ho vaig pensar, creia que era la millor manera de tancar i preparar-me per a obrir una altra molt diferent, ja a casa. La meua intenció és tornar l’1 d’octubre i començar de gom a gom”, ha explicat.

COMENÇAR AL GENER
Aqueixos plans de futur passen per aprofitar aqueixos cinc anys en el circuit universitari estatunidenc i traslladar-los al tennis europeu. “La intenció és entrenar ‘a full’ durant tres mesos, per a a partir de gener, que és quan es comença a competir a Espanya, estar preparat per a veure fins a on soc capaç d’arribar. Vull enfocar l’any vinent a jugar tots els tornejos que siguen possibles i tractar d’aconseguir el major nombre de punts ATP. Amb 23 anys crec que encara tinc bastant manxa per davant”, confessa l’alcoià, que porta dos estius sense competir en el circuit nacional, on va arribar a estar en el lloc 212 del ránking.

La seua formació estatunidenca li fa ser un jugador atípic dins del circuit espanyol. A això se suma els seus 2,01 d’alçada, una envergadura poc comuna dins del ránking. “No em quedarà una altra que adaptar-me. Té la seua part bona que hi ha pocs jugadors amb les meues característiques, però soc conscient que el meu tennis no encaixa en el típic jugador espanyol de terra. Soc més un tennista de servei i xarxa per la meua envergadura, un jugador eminentment d’atac. Confie que acabe sent un factor al meu favor”, es reivindica.

Reconeix que el jugador que se’n va anar als Estats Units acabada d’estrenar la majoria d’edat res té a veure amb el tennista disposat a menjar-se el món que és actualment. Fins i tot assegura que la seua evolució s’ha accentuat en l’últim any amb el canvi d’entrenador en la Universitat de North Alabama. “On més ho he notat és en l’aspecte físic. Als Estats Units s’incideix molt a agafar volum i guanyar pes. ‘Tenísticamente’ dedicàvem a entrenar de cinc a sis dies a la setmana amb sessions de tres hores diàries”, recorda.

Carlos Matarredona va arribar als Estats Units a l’agost de 2018 amb una beca de la Tyler Júnior College, la mateixa en la qual el seu oncle, Miguel Valor, és tota una institució i recentment se li va fer un reconeixement.

Van ser dos anys en què va aconseguir l’anell del Campionat Nacional d’Universitats Júnior College (NJCAA). La pandèmia va fer que haguera de tornar a casa durant quasi un any, fins que al gener de 2021 va tornar als Estats Units per a fitxar per North Alabama University, on va acabar oferint la seua millor versió acadèmica i competitiva.

Pot llegir l’article complet en l’edició de El Nostre Ciutat del dissabte 12 d’agost de 2023.

Send this to a friend