El Projecte de Suport Educatiu a joves rep un nou impuls

Compta amb unes renovades instal·lacions, en les quals s'han dut a terme diverses millores

El Projecte de Suport Educatiu a joves rep un nou impuls
D’esquerra a dreta, Nacho Beltrán, Rosendo Soler, Aroa Mira i Rafa Domenech.

La setmana passada es va presentar en els locals dels Salesians Joan XXIII les noves instal·lacions del Projecte de Suport Educatiu -PAE- Don Joan Bosco. Es tracta d’una iniciativa promoguda pels Salesians i la Fundació FISAT, amb el finançament del Rotary Club Alcoi Font Roja.

A l’acte van assistir Rosendo Soler, director de l’Obra Salesiana d’Alcoi; Nacho Beltrán, director general de la Fundació Angel Tomás; Rafa Domenech, president del Rotary Alcoi; i l’actual regidora de polítiques inclusives de l’Ajuntament d’Alcoi, Aroa Mira, qui va mostrar el seu agraïment a FISAT i als Salesians per la labor social que realitzen, així com el suport per part del govern local per a aquest projecte i tots els que realitzen.

Durant la presentació, es van donar a conéixer els canvis que s’han dut a terme en les instal·lacions per a la seua adequació, com la creació de rampes d’accés, la separació d’aules, les eixides d’emergència, sistemes contra incendis, magatzem i espais per a menjar.

Així, el director de l’Obra Salesiana d’Alcoi, Rosendo Soler, va afegir que aquest projecte no és una cosa independent que funcione per separat sinó que “tot es complementa, escola, parròquia, grups juvenils”, i va mostrar el seu agraïment a tots aquells col·lectius que han col·laborat amb la creació del PAE, que va qualificar com “una porta oberta més a la ciutat d’Alcoi”.

I és que gràcies a aquesta àmplia col·laboració, entre els quals destaquen la Fundació Rotària, el Rotary Club Olavarría Sant Vicent de l’Argentina, Molcan, juntament amb altres col·laboradors solidaris, ha sigut possible que es dupliquen les places d’atenció a menors entre 6 i 17 anys, passant de 12 a 24 places, el reforç de la plantilla educativa i una millor intervenció per a promoure la infància i joventut vulnerable de la ciutat.

“QUE SIGA BO VIURE”
Així, l’actual director de FISAT, Nacho Beltrán, va descriure com a principal objectiu d’aquest projecte soci-educatiu que siga “bo i bonic viure”. “La nostra meta és que cada persona que acudisca, viva amb nosaltres les experiències bones, quan dins de la seua casa s’estan vivint situacions difícils”.

A més, va assenyalar que més enllà de comptar amb el finançament del Rotary Club Alcoi Font Roja i el treball dels voluntaris i professionals implicats, el temps és fonamental per a poder desenvolupar correctament la labor socioeducativa. “Necessitem temps per a aprendre, per a distingir l’essencial del secundari, per a no caure en la mentida que en la vida tot ix bé. Hi ha errors i s’han de superar”.

Beltrán també es va mostrar agraït per la col·laboració rebuda i “per fer treball per a aconseguir una societat més justa i més solidària”.

UN PROJECTE COMÚ
Rafa Domenech, president del Rotary Club Alcoi Font Roja, va aprofitar la seua intervenció en la presentació per a destacar el fort component de cooperació amb el qual ha comptat aquest nou projecte.

Així, expressa que des de fa aproximadament tres anys porten treballant perquè el centre de dia del PAE Don Joan Bosco complisca amb la funció de servir a la infància i l’adolescència, però que en cap moment ha faltat l’ajuda.

En aquest sentit, a més de les entitats prèviament assenyalades i que figuren en una placa de reconeixement en les mateixes instal·lacions, Domenech ha subratllat també la implicació d’altres entitats col·laboradores solidàries.

“A més dels quals figuren en aquesta placa, també hem estat envoltat de col·laboradors sense els quals no haguera sigut possible tirar avant aquest centre de dia”. Entre ells, l’Associació Cultural Samarita, l’Acadèmia Da Vinci, els scouts, l’Associació de Dames de María Auxiliadora, i els educadors.

Amb tot això, FISAT amplia la seua missió de millorar la qualitat de vida de la població més jove i incorpora així un nou projecte als quals ja es duen a terme a la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia i Aragó.

Actualment compta amb 42 projectes que estan en marxa, no sols de centres de dia, sinó també de residències d’acolliment, pisos d’emancipació, programes d’inserció laboral i de desenvolupament comunitari per a l’acolliment, convivència i interculturalitat.

Advertisements

Send this to a friend