Les festes de la Zona Nord ja estan en marxa

El passat cap de setmana va arrancar la programació, que inclou la 'plantà' de la foguera demà

Las fiestas de la Zona Nord ya están en marcha
El domingo tuvo lugar la vuelta ciclista a los barrios.

La Zona Nord va començar dissabte passat els actes i activitats de la programació de la 43 Setmana dels Barris, organitzada per l’Associació de Veïns i patrocinada per l’Ajuntament d’Alcoi.

S’espera així, uns dies, replets d’oci i diversió per a totes les edats amb un programa variat que incorpora algunes novetats i modificacions, però que en essència manté la programació habitual.

Des de l’entitat veïnal destaquen que “les festes estan per a fer costat al barri. Hi ha un dia d’actuacions de col·legis, enguany hi haurà una nit de dansa diverses acadèmies, també coopera la Casa d’Andalusia…”. Afigen que “la intenció de l’Associació, amb les festes, és dinamitzar el que hi ha en el barri d’activitats i coses lúdiques”.

Per a la vesprada del passat dissabte, la Casa de Andalucía va organitzar una vesprada flamenca amb actuacions del cor rociero ‘La Amistad’, del Quadre Major i del Quadre Infantil, a l’auditori Estimant Blanquer, ubicació que concentra gran part de la programació.Durant aquests dies també hi ha hagut una nit d’actuacions de dansa, amb la participació de les acadèmies Virginia Bolufer, Màster Ballet i Maite Ponsoda, a més dels alumnes dels col·legis Miguel Hernández, José Arnauda, Esclaves i Salesians Joan XXIII.

Les festes de la Zona Nord ja estan en marxa
Membres de l’Associació de Veïns de la Zona Nord.

CRIDA A LA PARTICIPACIÓ
Des de l’Associació de Veïns de la Zona Nord apunten que les actuacions solen ser les activitats amb millor acolliment, no obstant això, conviden i animen a tot el barri a participar en tots i cadascun dels actes preparats durant els pròxims dies, ja que s’estendran fins dissabte que ve 24 de juny amb el tancament de la 43 Setmana dels Barris.

Una de les novetats d’enguany és que hi haurà una exposició de pintura en la seu de l’entitat veïnal, situada al carrer Sant Joan Bosco, número 20. Indiquen que es tracta d’obres del pintor alcoià José Antonio Hernández, el qual ha elaborat diverses col·leccions, una d’elles sobre les festes i Alcoi, que previsiblement serà la que s’expose del 22 de juny al 6 de juliol, i que es podrà visitar, inicialment, en horari de vesprada.

ACTIVITATS PER A TOTS
La programació organitzada contempla activitats de tota mena, moltes d’elles dirigides especialment a un públic infantil i juvenil.

Com s’ha indicat prèviament, l’esport té cabuda en aquestes festes, i el cap de setmana es va dur a terme un campionat de petanca i la ‘Volta ciclista als barris’.

A més de les citades actuacions, també hi ha hui un concert de ‘pols i pua’, una concentració de disfresses, sopars, una entraeta popular, etc. –en el quadre adjunt, al final de la notícia, pot veure la programació dels pròxims dies al complet–.

LA FOGUERA
Un dels punts forts de les festes de la Zona Nord és la foguera.

Segons expliquen des de l’Associació de Veïns, cinc persones conformen el grup encarregat d’elaborar aquesta foguera, la qual pensen, dissenyen i creen, ja que, cada any es fa una foguera diferent amb temàtiques variades i, habitualment, relacionades amb el barri de la Zona Nord.

Detallen que s’ha comptat amb la participació del col·legi José Arnauda i de l’escoleta infantil del barri.

Avancen que la temàtica de la foguera d’aquest 2023 és l’avinguda de la Hispanitat, el centre neuràlgic de la Zona Nord.

La plataforma d’aquesta creació és de 5×4 metres i l’altura màxima de la foguera d’enguany supera els dos metres.

El grup encarregat de la foguera comença a treballar en ella més o menys al setembre o octubre de l’any anterior, és a dir, de 2022.

Apunten que són un grup molt unit que participa perquè és “una labor que ens agrada”, i que requereix moltes hores de dedicació.

La foguera de col·loca en la ja denominada plaça de la Foguera, situada en la part posterior del poliesportiu de Caramanxel, en l’avinguda d’Andalusia.

La ‘plantà’ està prevista per al dimecres 21, a primera hora del matí, mentre que, si la legislació permet cremes a causa de les possibles alertes que existisquen per risc d’incendi, la ‘cremà’ serà la nit del divendres 23 al dissabte 24, és a dir, Sant Joan.

La citada ‘cremà’ conclourà el ‘Dia del Ros’ que se celebra el divendres 23 amb diversos actes, com una concentració de disfresses, l’actuació de Marcel El Marcià, un sopar, una cercavila, i finalment, la ‘cremà’, a partir de les 00 hores.

 

Advertisements

Send this to a friend