Pau Valls transforma la seua afició d’il·lustrador en una feina

Ha treballat per a editorials, revistes i periòdics com El País

Pau Valls transforma la seua afició
L’artista alcoià Pau Valls.

Tot i que la seua firma com a il·lustrador ha viatjat per gran part del país a través de diverses col·laboracions amb revistes i editorials, les seues arrels estan a Alcoi.

Pau Valls va començar la seua formació a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi (EASD) motivat per la seua primerenca passió pel dibuix i en adonar-se que la seua afició podia ser també un treball. Posteriorment es va traslladar a la Facultat de Belles Arts de València per continuar aprenent d’altres disciplines artístiques però, com ell mateix indica, mai ha perdut l’interés per la il·lustració.

Així, Valls ha treballat per a una gran quantitat de clients de tipologia variada. Entre aquests, destaquen les conegudes editorials de llibres infantils Bromera o Santillana, revistes de tirada nacional com Forbes, i també per a les portades de suplements de El País, sobretot en Babelia o Ideas.

L’il·lustrador destaca que, encara que aprén i disfruta de tots i cadascun dels seus treballs, ha sigut un dels últims encàrrecs el que més il·lusió li ha fet. “M’agradaria destacar el cartell per a LABdeseries, el festival de sèries de València celebrat del 25 al 30 d’abril d’aquest any, ja que ha sigut el primer cartell d’un esdeveniment important que he tingut el plaer de dissenyar”, indica Valls.

No sols per la singularitat de l’encàrrec, sinó també perquè aquest disseny ha suposat per a l’il·lustrador “eixir de la zona de confort del món editorial” i, segons ell mateix assenyala, es tracta d’una cosa motivadora.

A més, en aquesta línia dels seus últims dissenys, Valls és l’autor d’una il·lustració on es poden vore retratats cinc dels candidats a l’alcaldia d’Alcoi, concretament, Trini Rubio, Àlex Cerradelo, Toni Francés, Carlos Pastor i David Abad, cadascun d’ells amb el color característic de la formació política corresponent. Encara que ja ha hagut de dibuixar a persones reals en altres ocasions, és la primera volta que ho fa per a aquesta temàtica. “Aquest encàrrec ha vingut gràcies al dibuix que vaig fer per a la llibreria Detroit, el qual es tractava d’un retrat en el meu estil de cada un dels llibreters”, comenta.

Un estil que, per a Valls, és el resultat de moltes hores de treball, acceptant les limitacions, potenciant les fortaleses i “per acumulacions d’influències al llarg de la teua vida”. Així, reconeix que el seu estil “és deutor del còmic, tant per la síntesi de la línia com pels colors plans i vius”, la qual cosa facilita que es puga adaptar a qualsevol tipus de púlic, ja siga infantil o adult.

Amb una rutina molt allunyada de la monotonia, “gràcies a tindre diferents clients”, i a que cada projecte d’il·lustració té diferents fases per molt llarg que siga el seu procés de creació, Valls ja té al seu front el que serà el següent gran repte: la seua primera novel·la gràfica. “La meua idea és continuar amb les il·lustracions, per descomptat. En els pròxims mesos espere poder acabar aquesta novel·la sempre que tinga el temps disponible suficient per a poder fer-ho”.

Advertisements

Send this to a friend