Christian Abad, l’elit crida al porter del futur

El porter nascut a Muro, després de passar per la pedrera del València CF, acaba de fer història a l'Elx, on s'ha proclamat campió de Lliga Nacional Juvenil

Cristian Abad, portero del Elche.

La pedrera de la nostra comarca no s’ha distingit precisament per produir en els últims temps porters que després han aconseguit arribar lluny dins del món del futbol. En l’Alcoyano, sense anar més lluny, està el record recent de José Juan i Fernando Maestro, actualment té a Miguel Bañuz com a titular i l’eslové Tomaz Stopajnik és el suplent, tots de fora, mentre que l’últim porter que va saltar del Juvenil al primer equip va ser Jero, murcià de naixement que va jugar una trentena de partits i que després de deixar l’Alcoyano per falta d’oportunitats, actualment és el porter titular de la SD Logroñés.

Caldria remuntar-se a l’etapa d’Eduardo Fitor, a mitjan dècada dels 90, per a trobar a un alcoià com a titular en la porteria del Deportivo. Va jugar un total de nou temporades i va disputar 267 partits amb la samarreta blanc-i-blava.

Una tendència que en els pròxims anys podria canviar per l’obstinació d’un murer, de nom Christian Abad, que des de molt xicotet va voler ser porter, ni davanter ni migcampista, que acaba de fer història a l’Elx, amb ell com a protagonista destacat, ja que el seu segon juvenil, el que milita en Lliga Nacional, considerada com la segona categoria del futbol juvenil estatal, s’ha proclamat campió del seu grup en aquesta divisió, un fet sense precedents en el club franjiverd, ja que fins a la passada temporada mai havia eixit vencedor en el grup 8, en el qual estan enquadrats els equips de la Comunitat.

Juvenil de primer any
A més ho ha aconseguit amb cinc jornades d’antelació, sent així un dels campions més matiners de la història, i amb una de les plantilles més joves de la categoria, en la qual destaquen fins a 10 jugadors de primer any. Entre ells, Christian Abad.

Encara que pel seu excel·lent rendiment podria considerar-se un dels veterans de la categoria, la veritat és que només té 16 anys. Nascut a Muro, un 5 d’agost de 2006, no ha sigut el seu un camí de roses, precisament.

Com qualsevol xaval que li agradava el futbol, va començar fent les seues primeres parades a casa, en la pedrera del Muro CF, entre 2013 i 2016. Sempre va tindre clar que volia ser porter, la qual cosa li va portar a destacar de manera clara molt prompte, cridant ràpidament l’atenció dels clubs grans, entre ells el València CF, que a la jove edat de 10 anys va posar els seus ulls en ell i ho va reclutar per a començar a jugar en l’Aleví B.

En la pedrera del València CF va anar escalant categories fins al Cadet B, amb 15 anys, si bé en la seua última temporada amb la samarreta “ché”, va jugar cedit en l’Alcoyano.

Va ser llavors quan va sorgir l’opció de fitxar per l’Elx, on de moment està mostrant la seua millor versió, amb dues temporades com a jugador de l’Elx en les quals no ha deixat de créixer i sorprendre els seus tècnics. “És sobretot un gran company”, destaquen d’ell en el vestuari de l’Elx CF. “És molt segur sota pals, en l’un contra un i a més va molt bé tant per dalt com per baix”, assenyala el seu entrenador en el Juvenil B, Dani López.

“Entén molt bé el joc, la qual cosa l’ajuda a llegir situacions que es donen. Sobretot, capta molt bé les correccions i les sap dur a terme ràpidament” destaca també sobre Christian Abad, de qui diuen que compta amb tot el necessari per a ser un futur porter d’elit.

En només dues temporades s’ha convertit en un dels porters més destacats del futbol base de l’Elx, com ha demostrat aquest últim curs en el qual ha acabat com Zamora en el seu primer any.
No sols s’ha afermat en la porteria de l’Elx Juvenil B –ha participat en 22 de 29 partits possibles–, amb números més que bons –només 13 gols dels 18 que porta rebuts el seu equip–.

Millor coeficient de la competició
Ha deixat en nombroses ocasions el seu portal a zero i això li ha portat a atresorar el millor coeficient de porters de primer any (un fet poc habitual) del grup 8 de Lliga Nacional, amb una mitjana de 0,6 gols per partit.

Christian té tanta projecció que aquesta temporada ha tingut l’oportunitat de demostrar el seu nivell no sols en Lliga Nacional, sinó també en entrenaments amb el Juvenil A de Divisió d’Honor, el filial que acaba d’aconseguir la permanència en Tercera Divisió, i fins i tot el primer equip, pel qual va ser requerit només unes hores després de guanyar la lliga amb el seu equip.

“Em sent molt orgullós d’haver aconseguit aquest títol de lliga, sobretot pel fet d’haver jugat contra gent més major i haver pogut competir contra ells a un bon nivell durant tota la temporada” reconeix el de Muro, un porter de present i futur a l’Elx CF, qui té com a referents a Courtois i Oblak.

Advertisements

Send this to a friend