La Generalitat sufragarà tres intervencions de millora del Principal

Les actuacions estan valorades en més de 450.000 euros i possibilitarien que el teatre tinguera de nou una programació estable

Es compleixen sis anys de “abandó” del Principal
Exterior del Teatre Principal d’Alcoi. | ARXIU

La reforma del Teatre Principal d’Alcoi és un dels projectes que hi ha pendents des de fa molt de temps, i que ara, sembla que té via lliure perquè es puga dur a terme.

Sobre això, cal recordar que en el seu moment, l’Ajuntament d’Alcoi va destinar una quantia dels comptes municipals per a intervindre en la citada instal·lació, i que després, en els Pressupostos Participatius de la Generalitat Valenciana, després d’una petició, es van consignar 150.000 euros per a actuar en el Principal.

L’edil de Cultura, Raül Llopis, indica que entre les dues quantitats assignades “no teníem la totalitat” de la quantia necessària per a dur a terme les actuacions que permetrien que aquest teatre poguera tornar a tindre una “programació estable i regular”. Això estava “paralitzant” poder portar avant els projectes previstos per a aquesta reforma.

Aquest assumpte ha eixit a la llum arran del Ple ordinari de la setmana passada, en el qual Guanyar va preguntar per la reforma del Teatre Principal.

REUNIFICACIÓ DE PROJECTES
Llopis explica que el consistori comptava amb tres projectes diferents, que feien referència a les instal·lacions elèctrica i de climatització i també a la substitució del teló tallafocs.

El regidor relata que, després de sol·licitar-lo, han estat mantenint reunions amb les conselleries de Participació i de Cultura, amb el propòsit que la Generalitat sufragara la totalitat de la intervenció necessària perquè les portes del Principal s’òbriguen assíduament.

“Els tècnics d’aquestes conselleries ens van dir que ajuntàrem els tres projectes que teníem en un”, indica. En això s’ha treballat, tenint en compte l’actualització de preus que està afectant molts projectes que havien de veure la llum, i que ara s’ha pogut treballar amb anticipació perquè “no quede desert el concurs” una vegada que tire avant.

Tenint en compte aquesta actualització, Llopis assenyala que “el projecte ha augmentat uns 100.000 euros”. Així, les tres intervencions citades anteriorment, i que s’han reunit en un únic projecte, suposarien un import de 456.389 euros, segons apunta el regidor de Cultura.

“Nosaltres ja hem entregat el projecte i estem a costa de que es pronuncien per a licitar-lo”, ha explicat Llopis a El Nostre.

LICITACIÓ DE LA GENERALITAT
I és que, la Generalitat ha acceptat sufragar l’import total de la quantia, afirma Llopis, però a més, serà l’administració autonòmica l’encarregada dels tràmits administratius, com la licitació i la posterior adjudicació de les obres.

Raül Llopis es mostra molt satisfet amb aquest assoliment: “ens alegrem moltíssim que ens hagen dit que faran front a la totalitat de la despesa, i també que assumisquen ells els tràmits, alliberant l’Ajuntament d’una càrrega administrativa”.

Segons indica l’edil, “ens van comentar que anava a haver-hi projectes dels Pressupostos Participatius de la Generalitat que no s’anaven a poder executar i que hi hauria la possibilitat que aqueixes quanties es destinaren a projectes viables”, com és el cas de la reforma del Teatre Principal.

De moment no es remenen terminis per a la licitació ni per a la posterior adjudicació de les obres del projecte que actualment està en mans de la Generalitat després de reunificar les intervencions des d’Alcoi.

ALTRES DOS MILIONS
D’altra banda, cal recordar que, al marge que la Generalitat assumisca els més de 450.000 euros d’aquestes millores, a la fi de l’any passat l’administració autonòmica va anunciar la inclusió d’una partida de 2 milions per al Principal en els pressupostos.

Llopis avança que “si venen aqueixos dos milions es poden fer moltes altres intervencions, com l’accessibilitat de la part alta, la qual cosa ens donaria la possibilitat de reobrir-la, o canviar la coberta”, encara que prefereix centrar-se en el projecte en el qual s’ha treballat i entregat ja a la Generalitat.

Advertisements

Send this to a friend