Els serveis deixen l’atur més alt a Alcoi des del passat octubre

En el conjunt de la comarca s'ha produït un lleu descens

Els serveis deixen l'atur
A Alcoi s’han registrat 45 aturats més en els serveis. ARXIU

Com cada inici de mes, s’han conegut les dades de la desocupació, tant a Alcoi com a nivell de tota la zona de les comarques de L’Alcoià i El Comtat. Al març , hi ha un contrast entre les xifres de la nostra ciutat, en la qual l’atur ha augmentat en 45 persones, i no obstant això, a nivell global, s’ha produït un lleu descens de 9 persones, que situa la dada total en 10.201 persones a les comarques.

A Alcoi, la desocupació al març va ser de 4.728 aturats, la qual cosa suposa la taxa més alta des d’el mes d’octubre passat, i per tant, de tot el que portem d’aquest any 2023. Aquest augment es deu principalment al sector dels serveis, en el qual, l’increment ha sigut de 43 persones, i en el qual, consten 3.134 persones.

En la resta de sectors, hi ha hagut 9 persones més parades en la construcció i 4 en l’apartat de sense activitat econòmica, mentre que en l’agricultura ha baixat en 9 persones i hi ha 2 menys en la indústria.

De la pujada de 45 aturats a Alcoi, 21 han sigut dones i els altres 24 homes, principalment, de més de 44 anys, que és el rang d’edat en el qual més va augmentar la desocupació al març a la nostra ciutat, amb 27 persones més, seguit de les 21 persones d’entre 25 i 44 anys, mentre que en el cas dels menors de 25 anys es va registrar un lleu descens de 3 dones.

DESCENS A LA COMARCA
Tal com s’ha assenyalat prèviament, a nivell global de les comarques hi ha hagut una lleugera baixada, i els descensos més significatius s’han produït a Onil, amb 25 aturats menys; a Castalla amb 16 i a Ibi amb 10. També hi ha hagut un descens a Cocentaina i en *Banyeres, amb 7 persones menys en cadascuna de les localitats.

En el cas de Muro, la taxa ha augmentat en 8 persones, cinc d’elles dones, i les altres tres, homes. Igual que a Alcoi, l’augment es deu principalment al sector dels serveis.

Advertisements

Send this to a friend