El CCJ reobri les seues portes com un edifici molt més eficient i confortable

En els últims mesos s'ha dut a terme una reforma integral

El CCJ reobri les seues portes com un edifici molt més eficient i confortable
L’arquitecte Jordi Llopis, explicant algunes de les actuacions realitzades. | QUIQUE REIG

El Centre Cervantes Jove (CCJ) va reobrir les seues portes dissabte passat 1 d’abril després d’una reforma integral amb la qual s’ha reforçat la seua estructura i que també ha inclòs una sèrie d’accions dutes a terme per a millorar la seua eficiència energètica.

L’edifici, construït en 1923, forma part del Catàleg d’Edificis d’Interés de la ciutat. A part de necessitar una renovació general, les seues instal·lacions no reunien les condicions òptimes per a garantir un ús efectiu i eficient de la climatització, a més de mancar d’aire condicionat per als mesos d’estiu, segons es recorda des de l’Ajuntament d’Alcoi.

El CCJ reobri les seues portes com un edifici molt més eficient i confortable
Joves gaudint de les instal·lacions del CCJ dissabte passat. | QUIQUE REIG

Dissabte passat, en la reobertura es van programar diverses activitats, com a actuacions musicals, a més de jocs de taula dels quals van gaudir diversos grups de júniors i també membres del Consell Local d’infància i Adolescència (CLIA). Així mateix, quasi tots els membres del govern, encapçalats per l’alcalde, Toni Francés, van ser presents el dissabte i van recórrer les instal·lacions dedicades als més joves de la ciutat.

Les obres, realitzades per una empresa alcoiana, van ser explicades en aquest recorregut per part de l’arquitecte Jordi Llopis, qui va detallar que hi ha absorbent acústic, i que la il·luminació s’adapta i regula, per exemple, de cara a fer una projecció. Així mateix, segons va assenyalar després Francés, “l’edifici està preparat i programat per a evitar pèrdues, per exemple, si es queda una aixeta oberta. Quan es detecta que no hi ha ningú, es tanca”.

En paraules de la regidora de Joventut, María Baca, estava previst que des d’aquesta setmana es reprenguera l’activitat habitual “que féiem des de Joventut”, com les assessories, proporcionar informació així com la programació “amb un nou equip que s’incorpora”.

La intervenció forma part de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) Alcoidemà, ha suposat una inversió d’un milió d’euros i està cofinançat al 50% per la Unió Europea a través de Fons FEDER. D’altra banda, la Generalitat Valenciana ha aportat més d’un 30% del pressupost a través d’un conveni amb la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, per la qual cosa el consistori alcoià ha sufragat prop del 20% restant. Sobre aquesta xifra, el primer edil va argumentar que “aquest cost s’amortitzarà ràpidament gràcies a l’estalvi energètic que hi haurà”.

Francés va afegir que “es tracta d’un edifici de 1923, que compleix just ara un segle i que, gràcies a la intervenció que hem dut a terme amb l’ajuda dels Fons Europeus i la Generalitat Valenciana, està preparat per a durar almenys altres 100 anys en condicions. Ara, el CCJ és un edifici intel·ligent i eficient, que s’adapta i autoregula per a minimitzar les pèrdues d’energia i per a garantir el consum més eficient i el menor cost energètic, al mateix temps que garanteix les millors condicions de confort climàtic”.

En el següent vídeo pot veure un resum del passat dissabte:

Advertisements

Send this to a friend