L’accés amb vehicle a la Font Roja estarà regulat per Setmana Santa

També els caps de setmana del mes d'abril, excepte el de festes de Sant Jordi

L'accés amb vehicle a la Font Roja estarà regulat per Setmana Santa
Presentació de la regulació d’accés.

L’accés en vehicle a la Font Roja tornarà a estar regulat per Setmana Santa –dies 7, 8, 9 i 10– i els caps de setmana d’abril, excepte el de festes de Sant Jordi. Aquests dies, la barrera automatitzada situada a l’inici de la carretera de pujada al paratge funcionarà de 8 a 14 hores. Estan exemptes les motocicletes, bicicletes, i per descomptat, la pujada a peu tampoc compta amb cap restricció.

Recordar que també estan exempts els clients de cases rurals i restauració, empreses de servei i taxis, prèviament contactant amb l’establiment. També es disposa de servei alternatiu d’autobús des del poliesportiu Francisco Laporta.

El director del parc natural, Salvador Palop, remarca que la regulació d’accés de turismes a la Font Roja té com a objectiu la preservació del paratge. Segons explica, “el seguiment anual de visitants constata una elevada pressió de visites que sobrepassen la capacitat de càrrega del parc en determinades dates, com a Setmana Santa, primavera o tardor, provocant problemes greus d’aparcament”, arribant a comprometre la seguretat, fins i tot no podent garantir una correcta evacuació en cas d’emergència.

L’aparcament està limitat a 55 places i enguany, com a novetat, s’ha creat una plataforma en línia per a poder realitzar la reserva de manera telemàtica, a través de la web de la Font Roja.

L'accés amb vehicle a la Font Roja estarà regulat per Setmana Santa

En el següent vídeo pot veure la presentació de la regulació:

Advertisements

Send this to a friend